Voor deze stamppot ga je aan de slag met een frisse mix van de heerlijke groente andijvie met radicchio. Radicchio behoort tot dezelfde plantensoort als witlof en heeft ook een bittere smaak. De uien bak je in balsamicoazijn om het gerecht een zoete smaak te geven.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
300 gram
Kruimige aardappelen
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Varkensworst met peterselie en knoflook
200 gram
Groentemix
25 gram
Kruidenkaasblokjes
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 el
Roomboter
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 el
Zwarte balsamicoazijn
scheutje
Melk
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen (doré). Schil of was de aardappelen grondig, snijd in grote stukken en kook, afgedekt, 15 minuten. Giet af, bewaar een klein deel van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de rode ui in fijne ringen. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de worst in 3 - 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en zwarte balsamico-azijn toe en roerbak 1 minuut. Draai vervolgens het vuur laag, dek de pan af en bak nog 10 minuten.
Verhit ondertussen de overige roomboter in een wok of hapjespan en bak ¾ van de andijvie met radicchio 5 minuten op middelmatig vuur.
Stamp de aardappelen met de aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de gebakken en rauwe andijviemix met radicchio door de stamppot en breng op smaak met de mosterd, peper en zout.
Verdeel de andijviestamppot over de borden, garneer met de gebakken rode ui en kruidenkaasblokjes. Serveer met de worst.