Skip to main content
Portobello's met pizza-vulling
Portobello's met pizza-vulling

Portobello's met pizza-vulling

met ovenfrietjes en salade

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Senf
Egg

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

160 gram

Portobello

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

0.16 zakje(s)

Italiaanse kruiden

200 gram

Passata

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

½ stuk(s)

Tomaat

20 gram

Veldsla

50 gram

Mayonaise

(Bevat: Senf, Egg)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden

Energie (kcal)474 kcal
Energie (kJ)1983 kJ
Vetten44.2 g
waarvan verzadigd5.2 g
Koolhydraten10.8 g
waarvan suikers7.2 g
Vezels4.8 g
Eiwitten6.6 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Ovenschaal
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Frieten maken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd er frieten van 1/2 tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de frieten in de oven in 30 – 40 minuten gaar en goudbruin. Schep halverwege om.

Portobello's voorbakken
2

Verwijder voorzichtig de steeltjes uit de portobello's en bewaar ze (zie TIP). Leg de portobello's in een ovenschaal. Besprenkel elke portobello met 1/4 el olijfolie, peper en zout. Plaats de ovenschaal 8-10 minuten bij de frietjes in de oven.

Tip: Soms hebben de portobello's geen steeltje. Ga in dat geval gewoon verder met het recept.

Vulling maken
3

Snijd de courgette in kleine blokjes van 1 bij 1 cm. Snijd de eventuele steeltjes van de portobello's fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de knoflook, Italiaanse kruiden, portobellosteeltjes en courgetteblokjes 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en de passata. Roer goed door, breng op smaak met peper en zout en kook nog 4 - 5 minuten zachtjes.

Portobello's vullen
4

Haal intussen de portobello's uit de oven en giet het overtollige vocht eraf. Vul de portobello's met het courgettemengsel en bestrooi ze met de Italiaanse kaas. Bak de portobello's de laatste 5-7 minuten mee met de frieten, zodat de kaas smelt.

Salade maken
5

Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn met peper en zout tot een dressing. Snijd de tomaat in dunne parten en meng deze samen met de veldsla door de dressing.

Serveren
6

Leg twee gevulde portobello's per persoon op een bord en schep de frietjes ernaast. Verdeel de salade over de borden. Serveer de mayonaise bij de frietjes.

Tip: Weetje: Paddenstoelen zijn eigenlijk schimmels, maar behoren ook tot de groenten. Ze zijn rijk aan mineralen, vezels en vitaminen. Zo zit er veel vitamine B2 in, wat ervoor zorgt dat je energie op pei

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla