Platbroodpizza's met gehakt en mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Platbroodpizza's met gehakt en mozzarella

Platbroodpizza's met gehakt en mozzarella

met vers basilicum en tomatensaus

Is er een kleine kok in huis? Versier samen de pizza's en verras iedereen in huis met dit smakelijke hoofdgerecht.

Labels:
Familie
•Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Varkensboerengehakt

â…“ zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 gram

Passata

1 stuk(s)

Tomaat

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Libanees flatbread

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

2.5 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)967 kcal
Energie (kJ)4044 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers13 g
Vezels6.6 g
Eiwitten45 g
Zout2 g

Benodigdheden

•Hapjespan met deksel
•Bakplaat met bakpapier

Instructies

Préparer et cuire la viande hachée
1

Préchauffez le four à 200°C. Émincez l'oignon. Émincez ou écrasez l'ail. Faites chauffer 1/2 cs d'huile d'olive par personne dans la sauteuse à feu moyen-vif. Faites-y cuire la viande hachée 3 minutes en l'émiettant. Réservez-la hors de la sauteuse.

Préparer la sauce
2

Dans la même sauteuse, faites revenir l'oignon, l'ail et les herbes italiennes 2 à 3 minutes. Déglacez avec, par personne : 1 cs de vinaigre balsamique noir, 1 cs d'eau et la passata. Salez et poivrez. Laissez mijoter à couvert 5 à 6 minutes. Pendant ce temps, coupez la tomate en tranches. Déchirez grossièrement la mozzarella.

Tip: Heb jij graag wat meer saus op je pizza? Voeg dan 1 el water per persoon extra toe.

Préparer la pizza
3

Disposez les pains plats sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé. Étalez-y la sauce tomate et dispersez-y la viande hachée, la tomate, la mozzarella et le fromage italien. Enfournez les pizzas sur pains plats 7 à 8 minutes. Pendant ce temps, retirez les feuilles des brins de basilic et coupez-les en lanières.

Tip: Dit gerecht is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Beleg dan 1 platbrood per persoon en serveer de overige ingrediënten ernaast. Vul eventueel voor de lunch de volgende dag het andere platbrood met het overige beleg.

Servir
4

Servez les pizzas sur les assiettes. Garnissez-les de basilic frais et arrosez-les d'un filet d'huile d'olive vierge extra à votre goût.

Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.