Is er een kleine kok in huis? Versier samen de pizza's en verras iedereen in huis met dit smakelijke hoofdgerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Varkensboerengehakt
â…“ zakje(s)
Italiaanse kruiden
100 gram
Passata
1 stuk(s)
Tomaat
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2 stuk(s)
Libanees flatbread
15 gram
Geraspte Italiaanse kaas
2.5 gram
Vers basilicum
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
Préchauffez le four à 200°C. Émincez l'oignon. Émincez ou écrasez l'ail. Faites chauffer 1/2 cs d'huile d'olive par personne dans la sauteuse à feu moyen-vif. Faites-y cuire la viande hachée 3 minutes en l'émiettant. Réservez-la hors de la sauteuse.
Dans la même sauteuse, faites revenir l'oignon, l'ail et les herbes italiennes 2 à 3 minutes. Déglacez avec, par personne : 1 cs de vinaigre balsamique noir, 1 cs d'eau et la passata. Salez et poivrez. Laissez mijoter à couvert 5 à 6 minutes. Pendant ce temps, coupez la tomate en tranches. Déchirez grossièrement la mozzarella.
Tip: Heb jij graag wat meer saus op je pizza? Voeg dan 1 el water per persoon extra toe.
Disposez les pains plats sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé. Étalez-y la sauce tomate et dispersez-y la viande hachée, la tomate, la mozzarella et le fromage italien. Enfournez les pizzas sur pains plats 7 à 8 minutes. Pendant ce temps, retirez les feuilles des brins de basilic et coupez-les en lanières.
Tip: Dit gerecht is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Beleg dan 1 platbrood per persoon en serveer de overige ingrediënten ernaast. Vul eventueel voor de lunch de volgende dag het andere platbrood met het overige beleg.
Servez les pizzas sur les assiettes. Garnissez-les de basilic frais et arrosez-les d'un filet d'huile d'olive vierge extra à votre goût.
Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.