Salami komt oorspronkelijk uit Italië. Iets dat vrijwel in alle salami soorten verwerkt wordt, is knoflook. Dit zorgt dan ook voor de sterke geur van salami.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Courgette
½ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))
25 gram
Zure room
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
3 plak(ken)
Salami
25 gram
Witte kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Komkommer
10 gram
Verse bladpeterselie en munt
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de ui in halve ringen. Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller de courgette in dunne linten.
Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een ovenrooster met bakpapier en besmeer met de zure room. Breng flink op smaak met peper en zout. Beleg met de courgettelinten en besprenkel met olijfolie naar smaak.
Verdeel de ui en de salamisneetjes over de plaattaart. Verkruimel de witte kaas erover en bak 15 - 20 minuten in de oven.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout.
Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller de komkommer in dunne linten. Voeg de komkommerlinten toe aan de saladekom met dressing. Snijd de muntblaadjes en de bladpeterselie fijn en meng met de komkommer en de dressing.
Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!
Snijd de plaattaart in stukken en verdeel over de borden. Serveer met de komkommersalade.