HelloFresh
topBanner
Peruviaanse rijstschotel met zoete aardappel en feta

Peruviaanse rijstschotel met zoete aardappel en feta

met salsa van limoen, mais, koriander en rode peper

Lees meer

.

Labels:VeggieVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Rode ui

300 g

Zoete aardappel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Maiskolf

⅔ g

Bonen

½ stuks

Rode peper

1 stuks

Pruimtomaat

1 stuks

Limoen

20 g

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

140 g

Zilvervliesrijst

75 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

75 g

Magere yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4002 kJ
Energie (kcal)957 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten118 g
waarvan suikers28.3 g
Vezels18 g
Eiwitten25 g
Zout1.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Zeef
Bakplaat
Bakpapier
Saladekom
Rasp
Pan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de rode ui in kwarten. Was of schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 bij 2 cm. Verwijder de bladeren van de maiskolf, zet de maiskolf rechtop op een snijplank en snijd de maiskorrels er voorzichtig af. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet.

2

Verdeel de rode ui en zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, kruid met peper en zout en meng goed. Bak in 25 - 30 minuten gaar. Schep halverwege om. Verdeel de mais over de ene helft van een andere bakplaat met bakpapier en de zwarte bonen over de andere helft. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, kruid met peper en zout en bak 8 - 10 minuten in de oven.

3

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en pers de limoen uit in een saladekom. Snijd de koriander fijn. Meng 1/4 tl limoenrasp per persoon, 1 el extra vierge olijfolie per persoon, de koriander, de rode peper en de tomaat door het limoensap in de saladekom. Breng op smaak met zout.

4

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Kook de zilvervliesrijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

5

Meng de maïs door de salsa in de saladekom. Verkruimel de feta.

6

Verdeel de rijst over de borden en schep de salsa erop, zodat de smaken van de salsa in de rijst trekken. Schep de zoete aardappel met ui en bonen ernaast. Serveer de magere yoghurt bij de zoete aardappel en garneer met feta.