Skip to main content
Krokante kikkererwten met geroosterde spruitjes
Krokante kikkererwten met geroosterde spruitjes

Krokante kikkererwten met geroosterde spruitjes

Met gepofte bataat en gerookt paprikapoeder

Doordat je de spruitjes in dit gerecht roostert smaken ze heel anders dan wanneer je ze kookt. Ook de kikkererwten in dit gerecht zijn krokant, terwijl de gepofte bataat juist boterzacht is, met de spannende smaak van gerookte paprika. Het zureroom-limoensausje geeft het gerecht frisheid en de pinda's zorgen voor een lekkere bite.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Zoete aardappel

2 stuk(s)

Bosui

½ tl

Gerookt paprikapoeder

½ blik(ken)

Kikkererwten

150 gram

Spruiten

½ stuk(s)

Limoen

15 gram

Gezouten pinda's

50 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3410 kJ
Energie (kcal)815 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd12.8 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers16.3 g
Vezels21 g
Eiwitten20 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Bakplaat
Bakpapier
Kleine kom

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de bataat grondig, snijd in de lengte doormidden en vervolgens in kwarten. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.

Bataat bakken
2

Verdeel de bataat over een vel aluminiumfolie en meng met het witte gedeelte van de bosui en het gerookte paprikapoeder. Meng met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Vouw de bataatpakketjes goed dicht en bak 35 – 40 minuten in de oven.

Kikkererwten bereiden
3

Giet ondertussen de kikkererwten af en dep ze droog met keukenpapier of een schone theedoek. Verdeel de kikkerwten over één kant van een bakplaat met bakpapier. Meng met 1/2 el olijfolie per persoon, breng op smaak met peper en zout en schep om.

Spruitjes bereiden
4

Halveer de spruitjes en verdeel ze over de andere helft van de bakplaat met bakpapier. Meng de spruitjes met de overige olijfolie, breng op smaak met peper en zout en schep om. Bak de spruitjes en kikkererwten 18 – 22 minuten in de oven, of tot ze krokant zijn en goudbruin kleuren.

Sausje maken
5

Rasp ondertussen de schil van de limoen en pers de helft van de limoen uit. Snijd de overige limoen in partjes. Hak de pinda's grof. Meng in een kom de zure room met de extra vierge olijfolie en 1 tl van de limoenrasp en 1/2 tl van het limoensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Maak de bataatpakketjes voorzichtig open (let op, er komt hete stoom uit!). Verdeel de gepofte bataat over de borden, leg er de spruitjes op en bestrooi met de kikkererwten, de pinda's en het groene gedeelte van de bosui. Garneer met de zure room en de partjes limoen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Cheeseburger met spek en zelfgemaakte hamburgersaus

Cheeseburger met spek en zelfgemaakte hamburgersaus

met gebakken aardappelpartjes en salade
Rigatoni met champignons en truffelolie

Rigatoni met champignons en truffelolie

met crème fraîche, broccolini en walnootstukjes
Kabeljauwfilet met pastinaak-spinaziestamppot

Kabeljauwfilet met pastinaak-spinaziestamppot

met spekjes en gebakken rode ui
Garnalen in vadouvan-curry

Garnalen in vadouvan-curry

met rijst, limoen en verse koriander
Supersimpele Spaanse hamburger

Supersimpele Spaanse hamburger

met patatas bravas, aioli en komkommersalade
Stoemp van spruitjes en prei met witte worst

Stoemp van spruitjes en prei met witte worst

met spekjes en piccalilly
NL: Hutspot met rookworst // BE: Hutsepot met rookworst

NL: Hutspot met rookworst // BE: Hutsepot met rookworst

met gebakken spruitjes en spekblokjes
Witte pens met aardappelgratin

Witte pens met aardappelgratin

met krokant gebakken spruitjes met knoflook
Sticky Thaise stijl gehaktballetjes

Sticky Thaise stijl gehaktballetjes

met sesamnoedels en pinda's
Mexicaans gekruide linzenstoof met pittige tortillachips

Mexicaans gekruide linzenstoof met pittige tortillachips

met zoet-pittige chilisaus, paprika en mais
Kipfilet op z'n Kroatisch met gebakken krieltjes

Kipfilet op z'n Kroatisch met gebakken krieltjes

met zelfgemaakte ajvar van gegrilde aubergine en paprika
Vegetarische pasta stroganoff

Vegetarische pasta stroganoff

met champignons en belegen kaas
Bulgogi varkenshaaspuntjes met broccoli

Bulgogi varkenshaaspuntjes met broccoli

met paprika, limoen en pinda's
Wildzwijnburger met zoete aardappel-wortelpuree

Wildzwijnburger met zoete aardappel-wortelpuree

met romige spinazie
Steak met volkoren-noedelsalade

Steak met volkoren-noedelsalade

met zoete Aziatische saus, limoen en verse munt
Roerbak met bulgogisaus en varkenshaaspuntjes

Roerbak met bulgogisaus en varkenshaaspuntjes

met Koreaanse kruiden en sperziebonen
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Vietnamese stijl gehakt met rijst

Vietnamese stijl gehakt met rijst

met frisse salade en nuoc cham dressing
Tortillataart met kipgehakt

Tortillataart met kipgehakt

met mais en frisse tomatensalsa
Vegetarische quesadilla met mozzarella

Vegetarische quesadilla met mozzarella

met witte kaas, salsa en chilimayonaise

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes