Skip to main content
Krokante kikkererwten met geroosterde spruitjes
Krokante kikkererwten met geroosterde spruitjes

Krokante kikkererwten met geroosterde spruitjes

Met gepofte bataat en gerookt paprikapoeder

3.7
(462)

Doordat je de spruitjes in dit gerecht roostert smaken ze heel anders dan wanneer je ze kookt. Ook de kikkererwten in dit gerecht zijn krokant, terwijl de gepofte bataat juist boterzacht is, met de spannende smaak van gerookte paprika. Het zureroom-limoensausje geeft het gerecht frisheid en de pinda's zorgen voor een lekkere bite.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Zoete aardappel

2 stuk(s)

Bosui

½ tl

Gerookt paprikapoeder

½ blik(ken)

Kikkererwten

150 gram

Spruiten

½ stuk(s)

Limoen

15 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

50 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3410 kJ
Energie (kcal)815 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd12.8 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers16.3 g
Vezels21 g
Eiwitten20 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Bakplaat
Bakpapier
Kleine kom

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de bataat grondig, snijd in de lengte doormidden en vervolgens in kwarten. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.

Bataat bakken
2

Verdeel de bataat over een vel aluminiumfolie en meng met het witte gedeelte van de bosui en het gerookte paprikapoeder. Meng met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Vouw de bataatpakketjes goed dicht en bak 35 – 40 minuten in de oven.

Kikkererwten bereiden
3

Giet ondertussen de kikkererwten af en dep ze droog met keukenpapier of een schone theedoek. Verdeel de kikkerwten over één kant van een bakplaat met bakpapier. Meng met 1/2 el olijfolie per persoon, breng op smaak met peper en zout en schep om.

Spruitjes bereiden
4

Halveer de spruitjes en verdeel ze over de andere helft van de bakplaat met bakpapier. Meng de spruitjes met de overige olijfolie, breng op smaak met peper en zout en schep om. Bak de spruitjes en kikkererwten 18 – 22 minuten in de oven, of tot ze krokant zijn en goudbruin kleuren.

Sausje maken
5

Rasp ondertussen de schil van de limoen en pers de helft van de limoen uit. Snijd de overige limoen in partjes. Hak de pinda's grof. Meng in een kom de zure room met de extra vierge olijfolie en 1 tl van de limoenrasp en 1/2 tl van het limoensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Maak de bataatpakketjes voorzichtig open (let op, er komt hete stoom uit!). Verdeel de gepofte bataat over de borden, leg er de spruitjes op en bestrooi met de kikkererwten, de pinda's en het groene gedeelte van de bosui. Garneer met de zure room en de partjes limoen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Oosterse biefstukreepjes met Hollandse spruitjes

Oosterse biefstukreepjes met Hollandse spruitjes

Extra in de 5-maaltijdenbox
Groene linzen met spinazie, bataat, feta en amandelen

Groene linzen met spinazie, bataat, feta en amandelen

Gezonde winterse maaltijd gegarneerd met verse koriander
Indiase visstoof met verse koriander

Indiase visstoof met verse koriander

Zoet en kruidig gerecht met een romige smaak
Salade van gegrilde courgette, geitenkaas en peer met kikkererwten

Salade van gegrilde courgette, geitenkaas en peer met kikkererwten

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Kokossoep met Thaise basilicum en noedels

Kokossoep met Thaise basilicum en noedels

Geserveerd met cashewnoten en een eitje
Paddenstoelenrisotto van orzo met knapperige walnoten

Paddenstoelenrisotto van orzo met knapperige walnoten

met smaakvolle grana padano
Spinazie-bataatcurry met pinda’s en frisse yoghurt

Spinazie-bataatcurry met pinda’s en frisse yoghurt

Extra in de 5-maaltijdenbox
Spinazie-bataatcurry met pinda’s en yoghurt

Spinazie-bataatcurry met pinda’s en yoghurt

Deze curry heeft een zoete smaak!
Couscous met gegrilde groenten, kikkererwten en fetablokjes

Couscous met gegrilde groenten, kikkererwten en fetablokjes

Lauwwarme salade die je naar wens warm of koud kunt serveren
Oosterse biefstukpuntjes met udonnoedels en paksoi

Oosterse biefstukpuntjes met udonnoedels en paksoi

Op smaak gebracht met verse kruiden en gember
Gevulde kiprolletjes met bospaddenstoelenpesto, salade en krieltjes

Gevulde kiprolletjes met bospaddenstoelenpesto, salade en krieltjes

De salade krijgt een frisse smaak door de appel, komkommer en bosui
Oosters vispakketje met gestoomde broccoli en rijst

Oosters vispakketje met gestoomde broccoli en rijst

Heerlijk vol van smaak met knapperige groenten
Noedels met kip, rodekool en mangochutney

Noedels met kip, rodekool en mangochutney

Haal Azië in huis met de kruidige en zoete Oosterse smaken van dit recept
Auberginecurry met groene peper en cashewnoten

Auberginecurry met groene peper en cashewnoten

Met geurige kruiden en romige kokosmelk
Salade van gegrilde bataat en rode biet met yoghurt

Salade van gegrilde bataat en rode biet met yoghurt

Geserveerd met een warm zaden-pittenbaguette
Pastasalade met rode paprikapesto en pecannoten

Pastasalade met rode paprikapesto en pecannoten

Met een bijzondere pesto op basis van paprika’s
Parelcouscous met gegrilde asperges, cherrytomaten en feta

Parelcouscous met gegrilde asperges, cherrytomaten en feta

Gegarneerd met pittige lenteui
Zalmfilet met frisse couscous, zwart sesamzaad en verse basilicum

Zalmfilet met frisse couscous, zwart sesamzaad en verse basilicum

Met geurige kurkuma en komijnpoeder
Gebakken kippendij met groenten met baharat, naanbrood en frisse yoghurt

Gebakken kippendij met groenten met baharat, naanbrood en frisse yoghurt

Heerlijke malse kip met geurige baharat uit het Midden-Oosten
Oosterse biefstukreepjes met gele rozijnen-pittenrijst

Oosterse biefstukreepjes met gele rozijnen-pittenrijst

Een smaakvol gerecht door verse kruiden en nootachtige kurkuma

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Varkenshaas met kalfsjus en aardappelgratin

Varkenshaas met kalfsjus en aardappelgratin

met mesclunsalade met honing-mosterddressing
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Kruidige kippensoep met kokos

Kruidige kippensoep met kokos

met paksoi, wortel en patatjes
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Luxe kalfsstoof met ovenfriet

Luxe kalfsstoof met ovenfriet

met peer-witlofsalade en cranberrychutney
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Gemarineerde kipfilet in hollandaisesaus

Gemarineerde kipfilet in hollandaisesaus

met gebakken rozemarijnkrieltjes, gegrilde asperges en mini-romatomaat
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Kalfsstoof met aardappelpuree

Kalfsstoof met aardappelpuree

met spekjes, kastanjechampignons en een salade
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Zalmfilet met zure room en bieslooksaus

Zalmfilet met zure room en bieslooksaus

met aardappelpuree en tomaat-komkommersalade
Kip met parelcouscous en kruidenkaasblokjes

Kip met parelcouscous en kruidenkaasblokjes

met veldsla, komkommer en paprika
Orzo à la Fata Morgana

Orzo à la Fata Morgana

met rundergehakt en Midden-Oosterse kruiden
Hotdog met drie soorten ui en appelsalade

Hotdog met drie soorten ui en appelsalade

met gefrituurde uitjes, uienchutney en gekaramelliseerde ui
Bij volle maan gerookte worst met zuurkool en spekjes

Bij volle maan gerookte worst met zuurkool en spekjes

met bloedrode appel en aardappelpuree
Loaded burritobowl met steak, avocado en salsa

Loaded burritobowl met steak, avocado en salsa

met cheesy nacho's, zure room en kruidige rijst
Fusion kipgehaktbrood met kokos-currynoedels

Fusion kipgehaktbrood met kokos-currynoedels

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Vegetarische worstjes met knoflook-za'atar-zure room

Vegetarische worstjes met knoflook-za'atar-zure room

met patatjes, peterselie en geroosterde groenten
Zoete biefstukreepjes met sesamzaadjes en gefrituurde uitjes

Zoete biefstukreepjes met sesamzaadjes en gefrituurde uitjes

met gele rijst, wortel en courgette
Flammkuchen met betoverd basilicum en monsterlijke mozzarella

Flammkuchen met betoverd basilicum en monsterlijke mozzarella

met courgettelinten en beangstigend verse tomaat-rucolasalade
Taco's met rundergehakt

Taco's met rundergehakt

met zure room en salsa
Bulgurbowl met harissa, portobello en pikante yoghurtsaus

Bulgurbowl met harissa, portobello en pikante yoghurtsaus

met smokey kikkererwten en tomaat-komkommersalade
De favoriete flammkuchen van Max en Moritz

De favoriete flammkuchen van Max en Moritz

met mozzarella, appel en prei
Kaasfondue met hertengehaktballetjes en crudités

Kaasfondue met hertengehaktballetjes en crudités

met broccolini in ontbijtspek en geroosterde bloemkool
Garnalen met noedelsoep à la laksa en Thais basilicum

Garnalen met noedelsoep à la laksa en Thais basilicum

in kruidige kokosbouillon met vers citroengras en courgette
Kabeljauwfilet in kappertjesbotersaus met zeekraal-mafaldine

Kabeljauwfilet in kappertjesbotersaus met zeekraal-mafaldine

met citroen, broccoli en Siciliaanse kruiden
Kipfilet met serranoham en parmezaankrieltjes

Kipfilet met serranoham en parmezaankrieltjes

met bruschettadip en aubergine-rucolasalade
Hartige heksenstoof met cheddar-varkensworst

Hartige heksenstoof met cheddar-varkensworst

met freaky frietjes en witloofsalade
Plantaardige kipstukjes in curry-pindasaus

Plantaardige kipstukjes in curry-pindasaus

met rijst, snijbonen en mangochutney
Cottage pie met varkensgehakt en Goudse kaas

Cottage pie met varkensgehakt en Goudse kaas

met courgette, paprika en mais