Skip to main content
Kokossoep met noedels en Thaise basilicum
Kokossoep met noedels en Thaise basilicum

Kokossoep met noedels en Thaise basilicum

Extra in de 5-maaltijdenbox

3.8
(204)

De rijstvermicelli, gemaakt van mungbonen, zorgt voor een goed gevulde soep. Geef je de voorkeur aan een lichtere soep? Gebruik dan minder rijstvermicelli. Maak het portioneren gemakkelijk, door de vermicelli eerst in een kom met kokend water te laten wellen. Dol op pittig eten? Gebruik dan meer rode peper!

Labels:
Pittig
Allergenen:
Pinda's
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼

Verse gember

¼

Rode peper

125 gram

Koolraap

62.5 gram

Champignons

2

Bosui

125 ml

Kokosmelk

50 gram

Rijstvermicelli

gram

Cashewnoten

(Bevat: Pinda's, Noten)

1.5 leaves

Thais basilicum

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)558 kcal
Energie (kJ)2334.7 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten52 g
Vezels5 g
Eiwitten13 g

Benodigdheden

Mes
Pan
Kom

Instructies

Snijd de champignons in plakken
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten de rode peper en snijd fijn. Schil de koolraap en snijd in blokjes van een ½ cm en snijd de champignons in plakken. Snijd de bosui in ringen. Roer de kokosmelk goed door (zie tip).

2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de kokosmelk en ongeveer 400 ml bouillon per persoon in de pan. Voeg de koolraap toe, dek de pan af en breng aan de kook. Kook de soep 10 minuten op matig vuur. Voeg halverwege de champignons en het grootste deel van de bosui toe en voeg in de laatste 3 minuten de rijstvermicelli toe.

3

Hak ondertussen de cashewnoten grof en scheur de Thaise basilicum klein.

Serveer de soep
4

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de cashewnoten, basilicum en achtergehouden bosui. Voeg naar wens meer bouillon toe om de soep vloeibaarder te maken.

Tip! De kokosmelk kan eventueel klonten vormen. Dit betekent niet dat de melk niet meer goed is. De klonten zijn de vetbestanddelen van de kokosmelk die voor een extra volle smaak zorgen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders