Noedels met warmgerookte makreel

Noedels met warmgerookte makreel

Met peultjes en geroosterde kokos en pinda

Beoordeeld met 3.2 / 4
Lees meer

De stevige noedels in dit gerecht zijn udonnoedels. In Japan zijn ze gek op deze dikke noedels en worden ze vaak gegeten in een bouillon waarvan de ingrediënten per regio verschillen. Vandaag geef je de udonnoedels een Indonesische twist met warmgerookte makreel, knapperige peultjes en goudbruine kokosrasp.

Labels:Lactosevrij
Allergenen:VisPinda'sGlutenbevattende granenSoja
Voorbereidingstijd
35 minuten
Moeilijkheidsgraad
Niveau 2
Ingrediënten 
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

160 g

Gerookte makreel

(BevatVis)

2 stuks

Prei

1 stuks

Knoflookteen

½ stuks

Rode peper

40 g

Gezouten pinda´s

(BevatPinda's,Kan sporen van allergenen bevatten)

20 g

Kokosrasp

(Kan sporen van allergenen bevatten)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen,Soja)

125 g

Peultjes

150 g

Udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
per gerecht
per 100g
Voedingswaarden
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3582 kJ
Energie (kcal)856 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd12.4 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers12.4 g
Vezels14 g
Eiwitten37 g
Zout2.9 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Koekenpan
Wok
InstructiesPDF
Instructies
1

Haal de gerookte makreel uit de koelkast. Kook ruim water in een pan met deksel voor de noedels. Snijd de prei in dunne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

2

Verdeel de makreel met twee vorken in kleine stukken. Hak de vliespinda's grof.

3

Verhit een wok of hapjespan op middelmatig vuur en rooster de kokosrasp en de pinda's, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de knoflook en de rode peper 1 – 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de prei, de sojasaus en de wittewijnazijn toe en roerbak 8 – 10 minuten. Voeg halverwege de peultjes toe.

5

Kook ondertussen de noedels 3 – 4 minuten, afgedekt, in de pan met deksel. Giet daarna af en bewaar een beetje kookvocht. Voeg de noedels met de helft van de makreel, de helft van het pinda-kokosmengsel en 1 el kookvocht per persoon toe aan de wok of hapjespan. Verhit al roerend nog 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige makreel en het pinda-kokosmengsel.