Met dit recept tover je 260 gram groenten per portie op je bord.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Aubergine
¼ stuk(s)
Kleine rode ui
10 gram
Pijnboompitten
½ zakje(s)
Ras el hanout
100 gram
Broccolini
85 gram
Volkoren couscous
25 gram
Chorizoblokjes
100 gram
Halloumi
5 gram
Verse koriander
10 gram
Verse bladpeterselie en munt
¼ stuk(s)
Limoen
30 gram
Rucola en veldsla
1 el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Snijd de aubergine in plakken van 0.5 - 1 cm dik. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een hapjespan met deksel, zonder olie, op middelhoog vuur. Rooster de pijnboompitten 1 - 2 minuten of tot goudbruin. Bewaar apart.
Verwarm 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur. Leg de aubergine in de pan, strooi de helft van de ras el hanout er over en bak 3 - 4 minuten. Voeg dan de broccolini en rode ui toe aan de aubergine en bak, afgedekt, nog 7 - 9 minuten.
Breng per persoon: 125 ml water en 1/4 bouillonblokje aan de kook in een steelpan met deksel. Meng de couscous en de kokende bouillon in een kom en laat de couscous, afgedekt, 10 minuten wellen. Verwarm ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan of grillpan op middelhoog vuur. Bak de chorizoblokjes 2 - 3 minuten.
Snijd ondertussen de halloumi in dunne plakken. Gril de halloumi 2 - 3 minuten per kant.
Voeg de koriander-, munt- en bladpeterselieblaadjes toe aan een maatbeker. Was de limoen grondig. Rasp de schil van de limoen boven de kom en snijd de rest in partjes. Voeg per persoon: 1 el extra vierge olijfolie toe en het sap van 1 limoenpartje toe (zie Tip). Mix het geheel met een staafmixer tot een salsa verde. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de rucola over de borden en besprenkel met extra vierge olijfolie, peper en eventueel zout naar smaak. Roer de overige ras el hanout door de couscous met een vork en schep op de rucola. Serveer de aubergine met de broccolini en rode ui op couscous. Top af met de halloumi en chorizo, de salsa verde, pijnboompitten en eventueel een partje limoen.