Skip to main content
Noedelsoep met kip à la pho
Noedelsoep met kip à la pho

Noedelsoep met kip à la pho

met paksoi, sojascheuten, limoen en verse kruiden

Sojacheuten zijn jonge, malse scheuten van bonen. Ze zijn knapperig en mild van smaak en rijk aan vitaminen en mineralen!

Allergenen:
Pesce
Soja
Hvede
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Brede rijstnoedels

10 ml

Vissaus

25 gram

Hoisinsaus

½ zakje(s)

Vietnamese saus

1 stuk(s)

Kipfilet

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

½ stuk(s)

Paksoi

½ stuk(s)

Wortel

50 gram

Sojascheuten

5 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

½ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme kippenbouillon

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Suiker

1 tl

[Zoutarme] sojasaus

1 el

Water voor saus

naar smaak

Sambal

Voedingswaarden

Energie (kJ)2876 kJ
Energie (kcal)687 kcal
Vetten17.7 g
waarvan verzadigd6.4 g
Koolhydraten92.6 g
waarvan suikers24.2 g
Vezels13.3 g
Eiwitten41.1 g
Zout6.6 g
Potassium231.3 mg
Calcium70.4 mg
Iron0.6 mg

Benodigdheden

Pan
Soeppan
Rasp
Koekenpan met deksel

Instructies

Noedels koken
1

Breng water aan de kook in een pot. Kook de rijstnoedels 6 - 7 minuten, of tot ze beetgaar zijn. Giet af en spoel onder koud water. Bewaar apart tot later gebruik.

Groenten bakken
2

Bereid de bouillon. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een soeppot en bak de mix van verse gember, knoflook en rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) 1 minuut. Voeg de paksoistelen toe en bak nog 1 minuut.

Soep maken
3

Voeg de bouillon, sojasaus, hoisinsaus, vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak), de helft van de suiker en de helft van de Vietnamese saus toe. Breng aan de kook. Verlaag vervolgens het vuur en laat zachtjes koken tot verder gebruik.

Kip bakken
4

Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en bak de kip 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip, afgedekt, 4 - 5 minuten, of tot de kip gaar is. Rasp ondertussen de wortel. Snijd de verse kruiden fijn. Snijd de limoen in 6 partjes. Breng de kip op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.

Saus maken
5

Blus de pan af met de aangegeven hoeveelheid water. Roer de overige suiker en de overige Vietnamese saus erdoorheen. Voeg wat sambal naar smaak toe en kook 1 - 2 minuten. Voeg de sojascheuten toe aan de soep samen met de paksoibladeren en kook 1 minuut.

Serveren
6

Snijd de kip in sneetjes. Serveer de noedels in kommen en pers 1 limoenpartje per persoon uit boven de kom. Giet de soep eroverheen. Verdeel de wortel en kip over de kommen. Besprenkel met de saus. Garneer met de verse kruiden en serveer met de overige limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Noedels met rundergehakt en gefrituurde uitjes

Noedels met rundergehakt en gefrituurde uitjes

in zoete Aziatische saus met spitskool en broccoli
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje
Baconburger met romige aardappelpuree

Baconburger met romige aardappelpuree

met wortel, saus van ui en bieslook
Biefstukreepjes met noedels op z'n Vietnamees

Biefstukreepjes met noedels op z'n Vietnamees

met verse kruiden, pinda's en knapperige groenten
Kabeljauw in ponzu-botersaus

Kabeljauw in ponzu-botersaus

met sweet-chilistoemp, amchoi en courgette
Bowl met steak en teriyaki-aubergine

Bowl met steak en teriyaki-aubergine

met rijst, wortelsalade en gomasio
Noedels met rundergehakt in romige misosaus

Noedels met rundergehakt in romige misosaus

met furikake, limoen, groenten en sesamolie
Zalmfilet met frisse couscous

Zalmfilet met frisse couscous

met appelsienmayo, Afrikaanse kruidenmix en veldsla
Zoet-pikante zalm met rijstnoedels

Zoet-pikante zalm met rijstnoedels

met groenten en furikake
Sweet & sticky biefstukreepjes

Sweet & sticky biefstukreepjes

met rijst, paksoi, radijs en koriander
Noedels met kipgehakt in Aziatische saus

Noedels met kipgehakt in Aziatische saus

met courgette, paksoi en wortel
Zalm met mangochutney

Zalm met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Stirfry met vegetarische shoarma

Stirfry met vegetarische shoarma

met volkoren noedels en gomasio
Zalm in zwarte-bonenpasta en papillote

Zalm in zwarte-bonenpasta en papillote

met verse udonnoedels, broccoli en furikake
Mexicaans gekruide kabeljauwfilet

Mexicaans gekruide kabeljauwfilet

met rijst en pikante groene saus
Noedels met knoflookgarnalen

Noedels met knoflookgarnalen

met gewokte groenten in ketjapsaus
Kippendijreepjes in zwarteknoflooksaus

Kippendijreepjes in zwarteknoflooksaus

met rijst, amchoi, sugarsnaps en gomasio
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokosgarnering
Kipwraps met zoet-pikante chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pikante chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Sticky gehaktballetjes met gebakken noedels

Sticky gehaktballetjes met gebakken noedels

in zwarteknoflooksaus met pikante honingpinda's

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse kruiden
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes