Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

met yoghurtdressing, appel, courgette en patatjes

Receptontwikkelaar Sylvie: "Deze salade ontstond uit mijn liefde voor verrassende smaakcombinaties. Romige geitenkaas en frisse appel vormen een mooie balans, terwijl de garnering van gehakte pecannoten zorgt voor een fijne knapperigheid. Een lichte yoghurtdressing maakt het geheel heerlijk fris en smeuïg."

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Pecannoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd10 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

30 gram

Rucola en veldsla

150 gram

Aardappelblokjes

½ stuk(s)

Courgette

50 gram

Geitenkaasbolletjes met honing

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Yoghurtdressing

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Mosterd)

10 gram

Pecanstukjes

(Bevat: Pecannoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Appel

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

30 ml

Water

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2895 kJ
Energie (kcal)692 kcal
Vetten45.1 g
waarvan verzadigd11.4 g
Koolhydraten49.9 g
waarvan suikers19.4 g
Vezels8.4 g
Eiwitten18.3 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Koekenpan

Instructies

Patatjes bakken
1
  • Leg de aardappelblokjes in een pan en schenk de aangegeven hoeveelheid water erbij. Dek de pan af en laat 2 - 3 minuten stomen op middelhoog vuur.
  • Haal het deksel van de pan en besprenkel de aardappelblokjes met zonnebloemolie. Voeg de Italiaanse kruidenmix toe en schep goed om, zodat de aardappelblokjes rondom bedekt zijn.
  • Bak de aardappelen 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Pompoenpitten poffen
2
  • Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan bewaar apart.
  • Snijd ondertussen de courgette in blokjes.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de courgette 4 - 5 minuten.
  • Voeg de honing toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Snijden
3
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.
  • Serveer de rucola en veldsla op diepe borden.

Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.

Serveren
4
  • Verdeel de appel, courgette en geitenkaasbolletjes over de sla.
  • Besprenkel met de yoghurtdressing. Garneer met de pecannoten en pompoenpitten.
  • Serveer de patatjes ernaast.