Skip to main content
Paddington's pokébowl met zalm
Paddington's pokébowl met zalm

Paddington's pokébowl met zalm

met tropische mangosalsa

4.2
(226)

Geef het avondeten een twist met Peruaanse- en Engelse stijl recepten geïnspireerd op de film 'Paddington in Peru' - in de bioscoop vanaf 5 februari 2025. Kook dit recept en maak kans op een unieke reis naar Londen!

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

(Bevat: Vis)

75 gram

Witte langgraanrijst

⅓ stuk(s)

Mango

70 gram

Maïs in blik

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

¼ stuk(s)

Limoen

1 tl

Paprikapoeder

2.5 gram

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Wittewijnazijn

½ el

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2933 kJ
Energie (kcal)701 kcal
Vetten25.6 g
waarvan verzadigd3.7 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers20 g
Vezels5.9 g
Eiwitten25.6 g
Zout2.6 g
Potassium15 mg
Calcium8.1 mg

Benodigdheden

Zeef
Pan
Kom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng een pot met water aan de kook en kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen.
  • Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Snijd de munt fijn en snijd de komkommer in blokjes.
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet.
Salsa maken
2
  • Halveer de limoen. Snijd de helft van de limoen in partjes en pers de andere helft uit boven een kleine kom.
  • Meng in een kom de mango, komkommer en mais.
  • Voeg het limoensap toe naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Mengen
3
  • Meng in een kom de warmgerookte zalm, wittewijnazijn en het paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de zoet-pikante chilisaus.
Serveren
4
  • Serveer de rijst in kommen en besprenkel met de sojasaus.
  • Garneer met de zalm en de salsa.
  • Besprenkel met de zoete chilimayonaise en garneer met de munt.
  • Serveer de limoenpartjes ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders