Met dit recept tover je 260 gram groenten per portie op je bord.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
½ pièce(s)
Aubergine
¼ pièce(s)
Petit oignon rouge
10 g
Pignons de pin
½ sachet(s)
Ras el hanout
100 g
Broccolini
85 g
Semoule complète
25 g
Dés de chorizo
100 g
Halloumi
5 g
Coriandre fraîche
10 g
Persil plat et menthe frais
¼ pièce(s)
Citron vert
30 g
Roquette et mâche
1 cs
Huile d'olive
¼ pièce(s)
Cube de bouillon de volaille à faible teneur en sel
1 cs
Huile d'olive vierge extra
à votre goût
Poivre et sel
Snijd de aubergine in plakken van 0.5 - 1 cm dik. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een hapjespan met deksel, zonder olie, op middelhoog vuur. Rooster de pijnboompitten 1 - 2 minuten of tot goudbruin. Bewaar apart.
Verwarm 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur. Leg de aubergine in de pan, strooi de ras el hanout er over en bak 3 - 4 minuten. Voeg dan de broccolini en rode ui toe aan de aubergine en bak, afgedekt, nog 7 - 9 minuten.
Verwarm 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan of grillpan op middelhoog vuur. Bak de chorizoblokjes 2 - 3 minuten.
Snijd ondertussen de halloumi in dunne plakken. Gril de halloumi 2 - 3 minuten per kant.
Voeg de koriander-, munt- en bladpeterselieblaadjes toe aan een maatbeker. Was de limoen grondig. Rasp de schil van de limoen boven de kom en snijd de rest in partjes. Voeg per persoon: 1 el extra vierge olijfolie toe en het sap van 1 limoenpartje toe (zie Tip). Mix het geheel met een staafmixer tot een salsa verde. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de rucola over de borden en besprenkel met extra vierge olijfolie, peper en eventueel zout naar smaak. Schep de aubergine met de broccolini en rode ui op de rucola. Top af met de halloumi en chorizo. Garneer met de salsa verde, pijnboompitten en eventueel een partje limoen.