Deze currypasta is het eindresultaat van veel sessies waarin de curry is geproefd: de curry is speciaal voor HelloFresh ontwikkeld. Deze kruiden zorgen voor een authentieke Thaise smaak: kruidnagel, kardemon, gember, anijs, nootmuskaat, kurkuma, kaneel, korianderzaad, komijnzaad en citroengras. De gember zorgt voor extra pit in dit gerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
¼ cm
Verse gember
¼
Limoen
125 ml
Kokosmelk
1 gram
Kippendijfilet
Pandanrijst
85 gram
Massaman currypasta
(Bevat: Melk (inclusief lactose), Noten, Pinda's)
200 gram
Mix van wortel en babymais
½ pak(ken)
Sojasaus
(Bevat: Gluten, Soja)
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst.
Schil de gember en snijd fijn. Pers het sap van de limoen uit. Roer de kokosmelk goed door (zie tip).
Snijd de kippendij op 2 plekken in tot het bot en wrijf de kippendij in met de helft van de gember, de helft van de zonnebloemolie, peper en zout.
Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kippendij 2 minuten aan elke kant op hoog vuur. Zet het vuur lager, voeg de overige gember toe en bak, afgedekt, 10 minuten, op middelmatig vuur. Keer de kip tussendoor een paar keer om.
Kook ondertussen de rijst, afgedekt, 9 - 10 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Voeg de currypasta toe aan de wok of hapjespan en bak al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de mix van wortel en babymaïs, kokosmelk en 25 ml water per persoon toe en meng met de currypasta. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Haal na 5 minuten de deksel van de pan, zodat de curry kan indikken.
Breng de curry op smaak met sojasaus en 1 tl limoensap per persoon en voeg naar smaak peper toe.
Verdeel de rijst en de curry over de borden.