Skip to main content
Tapasbox | Spaanse klassiekers
Tapasbox | Spaanse klassiekers

Tapasbox | Spaanse klassiekers

4 personen | 6 tapas-recepten, manchego en serranoham

Lekker tafelen doe je met onze nieuwe Tapasbox! Van Andalusië tot Baskenland, van deze Spaanse klassiekers wordt iedereen blij. Knoflookgarnalen, gehaktballetjes in tomatensaus, patatas bravas en tortilla op Spaanse wijze - vul de tafel met tapas om samen te delen.

Labels:
Recept
Allergenen:
Tarwe
Gerst
Rogge
Ei
Mosterd
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat: Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten: Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

6 stuk(s)

Knoflookteen

3 stuk(s)

Tomaat

8 stuk(s)

Gemengd-gehaktballetjes met Spaanse kruiden

(Kan bevatten: Gluten, Soja, Selderij, Ei, Mosterd)

390 gram

Passata

75 gram

Aioli

(Bevat: Ei, Mosterd Kan bevatten: Gluten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja, Selderij, Weekdieren, Vis, Schaaldieren)

125 gram

Kastanjechampignons

20 gram

Verse bladpeterselie

1 stuk(s)

Rode peper

80 gram

Serranoham

260 gram

Grote scampi's

(Bevat: Schaaldieren)

900 gram

Aardappelblokjes

160 gram

Manchego

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

50 gram

Chorizoblokjes

1 stuk(s)

Ui

50 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

75 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

1.5 tl

Gerookt paprikapoeder

Zelf toevoegen

6 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

1 el

Extra vierge olijfolie

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)2707 kcal
Energie (kJ)11328 kJ
Vetten168.5 g
waarvan verzadigd59.9 g
Koolhydraten158.4 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels20.4 g
Eiwitten129.6 g
Zout10.6 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Hapjespan
Koekenpan
Grote kom
Steelpan

Instructies

Patatas bravas
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kom 2/3 van de aardappelblokjes met 1 el olijfolie en 1/2 zakje gerookt paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster 25 - 35 minuten in de oven.
Tortilla
2
  • Verhit 1 el olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de overige aardappelblokjes toe en bak in 8 - 10 minuten goudbruin. Voeg na 5 minuten de chorizoblokjes toe.
  • Verbrokkel de feta en snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd 1 tomaat in blokjes. 
  • Kluts de eieren in een kom. Voeg de ui, tomaat, geraspte oude kaas, feta en een scheutje melk toe. Meng door elkaar en breng goed op smaak met peper en zout. 
  • Vet een ovenschaal in met 1/2 el olijfolie. Leg de aardappelblokjes in de ovenschaal en giet het ei-mengsel eroverheen. Bak de tortilla 25 - 35 minuten in de oven. 
Gambas y champiñones al ajillo
3
  • Pers 4 knoflooktenen. Snijd de peterselie fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
  • Snijd de champignons in kwarten, voeg toe aan een kom en meng met 2 el olijfolie en de helft van de knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de champignons toe aan een ovenschaal. Bak 20 - 25 minuten in de oven. 
  • Voeg de garnalen toe aan een kom en meng met 1 el olijfolie, de overige knoflook en rode peper. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de garnalen 3 - 5 minuten al roerend. 
  • Serveer de champignons en garnalen in aparte serveerschalen. Garneer met de peterselie. 
Albondigas
4
  • Pers 1 knoflookteen. Verhit 1/2 el olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 minuut. 
  • Verlaag het vuur en voeg de passata toe aan de steelpan. Voeg 1/2 zakje paprikapoeder toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout en laat 5 minuten zachtjes reduceren tot een dikke saus. 
  • Verhit 1 el boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 4 - 5 minuten rondom bruin. 
  • Voeg de tomatensaus toe en laat 4 - 5 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout en serveer de gehaktballetjes in een grote kom. 
Pan con tomate
5
  • Snijd de baguettes open en besprenkel met 1 el extra vierge olijfolie. Bak 8 - 10 in de oven.
  • Pel 1 knoflookteen. Snijd de tomaten heel fijn.
  • Haal de baguettes uit de oven. Smeer de gesneden kant van de baguette in met knoflook. Verdeel de tomaat erover.
  • Breng op smaak met peper en zout. 
Serveren
6
  • Presenteer alle 6 de tapas op aparte serveerschalen of in meedere kleine schaaltjes.
  • Serveer de aioli bij de patatas bravas.
  • Maak de tafel compleet met de manchego en serranoham.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Foccacia met mozzarella en gegrilde groenten

Foccacia met mozzarella en gegrilde groenten

met basilicum-mayonaise, aardappelpartjes en frisse salade
Veggie + protein - Kruidige couscous met halloumi

Veggie + protein - Kruidige couscous met halloumi

met limoen-knoflookolie en yoghurt
Kruidige couscous met halloumi

Kruidige couscous met halloumi

met limoen-knoflookolie en yoghurt
Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's
Parelgerst met spruitjes en kerrie

Parelgerst met spruitjes en kerrie

met rucola, hazelnoten en witte kaas
Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's
Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

met rijst en cashewnoten
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Oosterse kipgehaktballetjes in tomaten-kokossaus

Oosterse kipgehaktballetjes in tomaten-kokossaus

met spinazie en witte rijst
Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

met sperziebonen en geschaafde amandelen
Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

met broccolini, gekleurde wortel en citroenmelissesaus
Double Veggie - Courgette uit de oven in romige tomatensaus

Double Veggie - Courgette uit de oven in romige tomatensaus

met een extra salade van gemengde sla, cherrytomaten en walnoot

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Kabeljauwfilet met zeekraal, olijvensalsa en citroen

Kabeljauwfilet met zeekraal, olijvensalsa en citroen

met romige puree, peterselie en tomaat
Romige kip in cheesy preisaus

Romige kip in cheesy preisaus

met rijst, paprika en peterselie
Heekfilet met pistou-aardappelpuree

Heekfilet met pistou-aardappelpuree

met kerstomaten en spinazie
Pangasiusfilet met boterkappertjes, courgette en peterselie

Pangasiusfilet met boterkappertjes, courgette en peterselie

met tomatenorzo en Siciliaanse kruiden
Kalfs-cheeseburger op z'n Italiaans

Kalfs-cheeseburger op z'n Italiaans

met bruschettadip, Parmigiano Reggiano en frieten
Romige tahinnoedels met biefstukreepjes

Romige tahinnoedels met biefstukreepjes

met komkommer-pindasalade en ponzu
Stir-fry met noedels en kip

Stir-fry met noedels en kip

met courgette, rode peper en gomasio
Pizzabootje met kipgehakt à la Tex-Mex

Pizzabootje met kipgehakt à la Tex-Mex

met cheddar, puntpaprika en mais-salsa
Bietenflatbread met kippendijfilet en chorizo

Bietenflatbread met kippendijfilet en chorizo

met puntpaprika, zhoug en feta
Steak met romige groenten en Siciliaanse kruiden

Steak met romige groenten en Siciliaanse kruiden

met champignons, courgette en BBQ-rub
Romige rigatoni met geitenkaas en gebakken salie

Romige rigatoni met geitenkaas en gebakken salie

in kerstomatensaus met geroosterde walnootstukjes
Varkenshaas met verse tagliatelle in truffel-roomsaus

Varkenshaas met verse tagliatelle in truffel-roomsaus

met Grana Padano, rucola en verse kruiden
Cheeseburger met loaded tortillachips

Cheeseburger met loaded tortillachips

met guacamole, pikante mayonaise, mais en tomaat
Familie pasta-avond: Romige fiocchi tricolore in zongedroogde-tomatensaus

Familie pasta-avond: Romige fiocchi tricolore in zongedroogde-tomatensaus

zelf maken, samen genieten!
Gekonfijte eend op z'n Amerikaans met smokey saus, mais en spek

Gekonfijte eend op z'n Amerikaans met smokey saus, mais en spek

soul-food met cheesy aardappelpuree en peterselie
Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

met gezouten amandelen, zoetzure ui en geroosterde zoete aardappel
Gepaneerde sesamkip met pikante broccoli

Gepaneerde sesamkip met pikante broccoli

met pikante soja-aardappelsalade
Pita's met BBQ-portobello en aioli

Pita's met BBQ-portobello en aioli

met puntpaprika en regenboogkoolsla
Gevulde portobello met geitenkaas en geglaceerde wortels

Gevulde portobello met geitenkaas en geglaceerde wortels

met cashewnoten, verse kruiden en geroosterde patatjes
Cheesy pastabake met smokey ketchup

Cheesy pastabake met smokey ketchup

met mais, paprika en peterselie