Skip to main content
Pompoen cheesecake
Pompoen cheesecake

Pompoen cheesecake

met speculaas en appelsien

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Bak deze week een taart die er niet alleen prachtig uitziet! De pompoen en speculaaskruiden geven deze romige cheesecake iets kruidigs. Maak het helemaal af met wat frisse sinaasappel!

Labels:
Recept
Allergenen:
Hvede
Milk
Gluten
Egg

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur 20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

300 gram

Pompoenblokjes

1 stuk(s)

Handsinaasappel

300 gram

Speculaasbrokken

(Bevat: Hvede, Milk, Gluten Kan bevatten: Uova, Soja, Schalenfrüchte)

450 gram

Roomkaas

(Bevat: Milk)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Egg)

1 zakje(s)

Speculaaskruiden

Zelf toevoegen

80 gram

[Plantaardige] boter

100 gram

Suiker

tl

Zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)1681 kcal
Energie (kJ)7034 kJ
Vetten101.1 g
waarvan verzadigd58.9 g
Koolhydraten158.5 g
waarvan suikers107.3 g
Vezels5.1 g
Eiwitten30.8 g
Zout4 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Kleine kom
Ovenschaal
Grote kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel. Kook de pompoenblokjes, afgedekt, in 15 - 17 minuten gaar. 
  • Giet de pompoenblokjes af en laat afkoelen. Prak daarna met een vork tot een puree.
  • Haal ondertussen de boter uit de koelkast en weeg af. Snijd in blokjes en laat op kamertemperatuur komen. 
  • Rasp de helft van de appelsien boven een kleine kom. Snijd dan de appelsien doormidden. Pers boven dezelfde kleine kom 3 el sap uit de ene helft van de appelsien. Snijd de andere helft in schijfjes.
Speculaasbodem maken
2
  • Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een rond bakblik of ovenschaal in met een beetje boter.
  • Verkruimel de speculaasbrokken in een keukenmachine en meng goed met de afgewogen boter (zie Tip).
  • Bedek de bodem van het bakblik of de ovenschaal met het mengsel en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
  • Zet in de koelkast tot gebruik. 

Tip: Heb je geen keukenmachine? Stop de speculaasbrokken dan in een plastic zakje en verkruimel ze voorzichtig met een deegroller of met je handen.

Cheesecake maken
3
  • Meng in een grote kom de roomkaas glad met de suiker en een snuifje zout.
  • Voeg één voor één de eieren toe en roer voorzichtig door (zie Tip).
  • Voeg de pompoenpuree, 3 tl speculaaskruiden, appelsienrasp en -sap toe aan de kom en meng voorzichtig met een spatel.

Tip: Zorg ervoor dat er geen lucht in het beslag komt. Zo voorkom je dat de cheesecake in de oven te veel gaat rijzen en vervolgens inzakt of scheurt.

Bakken
4
  • Giet het mengsel in het bakblik of de ovenschaal en verdeel gelijkmatig over de speculaasbodem.
  • Bak de cheesecake 60 minuten in de oven.
  • Zet de ovendeur op een kier en laat de cheesecake afkoelen in de oven.
  • Garneer de cheesecake met de sinaasappelschijfjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Shakshuka curry met witte kaas

Shakshuka curry met witte kaas

in kruidige kokossaus met pita, spinazie en venkel
Gentse waterzooi met kippendij

Gentse waterzooi met kippendij

met wortel, bleekselder en prei
Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

met kaas, prei, courgette en dille
Varkenshaas met spekjes en gnocchi

Varkenshaas met spekjes en gnocchi

in champignonroomsaus met Parmigiano Reggiano
Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

met koriander, radijs en rode peper
Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

met mangoketchup en regenboogkoolsla
Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

met zure-roomsaus en en Surinaamse kruiden
BBQ-tempehburrito’s  met smashed avocado

BBQ-tempehburrito’s met smashed avocado

met tomaat-maissalsa, kruidige rijst en koriander
Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

met verborgen groenten voor kinderen: wortel, pompoen en ui
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

met kruidige rijst en zonnebloempitten
Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

met sugarsnaps en zoetzure groenten
Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

met sriracha-mayo, zwart sesamzaad en zoetzure radijsjes
Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

met frisse sperziebonen, citroenpartjes en zelfgemaakte saus
Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met mini-romatomaten, komkommer en mais
Salade met garnalen en avocado

Salade met garnalen en avocado

met romige groene saus, verse kruiden en zoetzure ui
Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

met bospaddenstoelenpesto en gegratineerde volkoren ciabatta
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui