
Orzo met pompoen, spinazie en grana padano
Met pecannoten en verse tijm
Wist je dat de pompoen familie is van de komkommer en de meloen? Om het jou extra gemakkelijk te maken, hebben wij de pompoen voorgesneden. In combinatie met de orzo, verse tijm en grana padano is dit een heerlijke, verwarmende maaltijd voor dit seizoen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
1 gram
Verse tijm
(Kan bevatten Selderij)
15 gram
Pecannoten
(Bevat Noten)
85 gram
Orzo
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
150 gram
Pompoenblokjes
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Grana padano-vlokken
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
175 ml
Groentebouillon
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

Bereid de bouillon. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Hak de pecannoten grof.

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

Verhit de helft van de roomboter in dezelfde wok of hapjespan en roerbak de orzo 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Roer tussendoor een paar keer goed door, om aanbranden te voorkomen.

Verhit ondertussen de overige roomboter in een andere wok of hapjespan met deksel en bak de pompoenblokjes met de tijm en 1 el water per persoon, afgedekt, 4 – 6 minuten of tot de pompoen gaar is. Voeg de spinazie toe en roer tot de spinazie is geslonken.

Roer de helft van de grana padano door de orzo. Voeg daarna ook de pompoen en spinazie toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige grana padano en de pecannoten.