Skip to main content
Maaltijdsalade met bulgur en halloumi
Maaltijdsalade met bulgur en halloumi

Maaltijdsalade met bulgur en halloumi

met koolrabi en aardbeiendressing

Bulgur heeft een lichte hazelnootsmaak. De combinatie met de zoute halloumi en zoete salade maakt dit gerecht een feestje voor je smaakpapillen.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Milk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Koolrabi

½ stuk(s)

Rode ui

40 gram

Bulgur

15 gram

Aardbeiensaus

10 gram

Pompoenpitten

100 gram

Halloumi

20 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1.5 el

Zwarte balsamicoazijn

¼ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)794 kcal
Energie (kJ)3322 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers16 g
Vezels9.4 g
Eiwitten39 g
Zout5 g

Benodigdheden

Sieb
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Kleine kom
Grillpan of koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Schil de koolrabi en snijd de koolrabi in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Snipper de rode ui.

Tip: Wist je dat 1 koolrabi bijna net zo veel calcium bevat als 1 beker melk? Daarnaast zit er in 1 koolrabi meer vitamine C dan de ADH, en 25% van je dagelijkse behoefte aan vezels

Bulgur bereiden
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de bulgur toe. Kook de bulgur, afgedekt, in 15 - 17 minuten gaar. Giet af in een zeef en laat uitstomen. De bulgur mag afkoelen.

Tip: Let jij op je zout-inname? Gebruik dan maar 1/4 bouillonblokje per persoon en 75 gram halloumi. De rest kun je de volgende dag bakken voor op een broodje pesto-halloumi-tomaat.

Koolrabi garen
3

Verhit ondertussen de roomboter in een hapjespan met deksel en bak de koolrabi 4 - 6 minuten op middelhoog vuur (zie Tip). Blus af met een scheutje water, dek af en laat 15 - 17 minuten zachtjes stoven. Voeg eventueel meer water toe als de koolrabi droog kookt. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houd je niet van rauwe rode ui? Bak de rode ui dan mee met de koolrabi.

Dressing maken
4

Meng in een kleine kom de zwarte balsamicoazijn, aardbeienjam en extra vierge olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Halloumi bakken
5

Snijd de halloumi in dunne plakken en dep droog met keukenpapier. Verhit een grill- of koekenpan, zonder bakvet, op middelhoog vuur en bak de halloumi 2 - 3 minuten per kant. De halloumi is klaar als hij mooi goudbruin is (zie Tip).

Tip: Halloumi kun je het best vlak voor serveren bakken, anders wordt hij taai. Gebruik voor het bakken een pan met een goede aanbaklaag.

Serveren
6

Meng de bulgur, veldsla, rode ui en koolrabi met de helft van de dressing (zie Tip). Schep de salade op de borden en leg de halloumi erop. Besprenkel met de overige dressing en garneer met pompoenpitten.

Tip: Zorg dat de bulgur goed is afgekoeld vóór je hem mengt met de sla: als de bulgur nog te warm is, slinkt de veldsla.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes