Skip to main content
Luxe bowl met kabeljauw-tempura, mango en zeewiersalade
Luxe bowl met kabeljauw-tempura, mango en zeewiersalade

Luxe bowl met kabeljauw-tempura, mango en zeewiersalade

met rijst, sojabonen en limoenmayonaise

Speciaal ingrediënt in je box! Deze knapperige zeewiersalade bevat ook sesamzaadjes, chili en sojasaus. In Japan wordt het "chuka wakame" genoemd. Heerlijk voor bij jouw bowl.

Labels:
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Soja
Sesamzaad
Vis
Gluten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Mango

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Mini-komkommer

25 gram

Sojabonen

(Bevat: Soja)

¼ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat: Vis)

50 gram

Rode kool, witte kool en wortel

15 gram

Zeewiersalade

(Bevat: Soja, Sesamzaad, Gluten, Tarwe)

75 gram

Sushirijst

Zelf toevoegen

1.5 el

Wittewijnazijn

70 gram

Bloem

75 ml

Water

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

2 tl

Suiker

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

30 ml

Zonnebloemolie

naar smaak

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4414 kJ
Energie (kcal)1055 kcal
Vetten40.2 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten133.3 g
waarvan suikers24.1 g
Vezels6.4 g
Eiwitten36.7 g
Zout1.4 g
Potassium224.7 mg
Calcium24.6 mg
Iron0.9 mg

Benodigdheden

Pan
Kleine kom
Kom
Diep bord
Keukenpapier
Grote kom
Bord
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Vul een kleine kom met de aangegeven hoeveelheid water en zet in de diepvriezer.
  • Breng water aan de kook in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de sushirijst in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder lauw water.
  • Bewaar apart tot serveren.
Koolsla maken
2
  • Meng in een kom de wittewijnazijn, de helft van de suiker en een snuif zout.
  • Meng de rode kool, witte kool en wortel erdoor en zet apart. Schep regelmatig om zodat de smaken goed intrekken.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in schijfjes.
  • Pers de limoen uit en snijd de komkommer in blokjes.
Saus maken
3
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige suiker en wat limoensap naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
  • Dep de vis droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 2 cm. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een diep bord 20 g bloem per persoon met een flinke snuif zout.
Tempura voorbereiden
4
  • Haal de kleine kom met koud water uit de diepvriezer en voeg toe aan een grote kom.
  • Voeg de overige bloem toe en mix tot een glad beslag (zie Tip).
  • Wentel de vis eerst door de bloem en daarna door het beslag.

Tip: Is het beslag te dik? Voeg dan nog 1 el (ijs)water toe. Is het beslag te dun? Voeg dan wat extra bloem toe.

Vis bakken
5
  • Zet een bord met keukenpapier klaar.
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Leg, zodra de olie goed heet is, de visblokjes voorzichtig in de olie (pas op voor spetters!). Bak de vis 3 - 4 minuten per kant, of tot ze goudbruin zijn.
  • Leg daarna op het bord met keukenpapier.
Serveren
6
  • Serveer de rijst over diepe borden en verdeel de koolsla met dressing eroverheen.
  • Verdeel de vis, mango, sojabonen, zeewiersalade en komkommer over de rijst.
  • Besprenkel met de limoenmayonaise en wat sojasaus naar smaak.
  • Garneer met de gomasio.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders