Skip to main content
Kwark-havermoutpannenkoeken met blauwe bessen en honing

Kwark-havermoutpannenkoeken met blauwe bessen en honing

4.0
(64)
Allergenen:
Ei
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2

Ei

(Bevat: Ei)

40 gram

Havermout

(Bevat: Gluten)

100 ml

Halfvolle kwark

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

125 gram

Blauwe bessen

Zelf toevoegen

jar

Honing

snufje

Zout

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)246 kcal
Energie (kJ)1029.3 kJ
Vetten10 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten29 g
Vezels3 g
Eiwitten9 g

Benodigdheden

Garde
Kom
Koekenpan

Instructies

1

Kluts de eieren in een kom met een garde in 1 minuut luchtig.

Meng de havermout en kwark tot een beslag.
2

Voeg de havermout, kwark en een snufje zout toe en meng tot een beslag.

Meng de blauwe bessen door het beslag.
3

Roer de blauwe bessen door het beslag.

Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin.
4

Verhit de roomboter in een koekenpan op hoog vuur en schep met een eetlepel kleine rondjes van het beslag in de koekenpan. Zet het vuur iets lager en bak de mini-pannenkoeken aan elke kant goudbruin. Haal de pannenkoeken uit de pan en herhaal dit met het overige beslag.

Schenk de honing over de pannenkoekjes.
5

Verdeel de pannenkoekjes over de borden en schenk de honing erover.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders