Feta over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige feta in blokjes – in olijfolie blijft de feta namelijk langer goed!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Rode puntpaprika
1 stuk(s)
Tomaat
½
Tomatenpuree
1 tl
Gerookt paprikapoeder
200 gram
Vastkokende aardappelen
1.5 stuk(s)
Bosui
1 stuk(s)
Ei
(Bevat: Ei)
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
¼ zakje(s)
Italiaanse kruiden
25 gram
Feta
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
7.5 ml
Basilicumcrème met citroen
300 ml
Groentebouillon
¼ el
Roomboter
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 el
Bloem
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snijd de ui grof. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika en tomaat in blokjes.
Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op laag vuur. Voeg de ui toe en fruit 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika, tomatenpuree en 1 tl gerookt paprikapoeder per persoon toe en bak nog 4 minuten. Voeg de groentebouillon, de helft van de tomaat, peper en zout toe en breng aan de kook. Kook op 8 minuten laag vuur.
Schil ondertussen de aardappelen en rasp de aardappelen met een grove rasp. Voeg toe aan een vergiet en pers er zoveel mogelijk vocht uit door er met de bolle kant van een lepel flink op te drukken. Snijd de bosui in fijne ringen. Bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
Klop het ei in een grote kom goed los met een vork of garde. Voeg de geraspte aardappelen, het witte gedeelte van de bosui en de geraspte belegen kaas toe. Voeg hier vervolgens per persoon: 1/2 zakje Italiaanse kruiden 1 el bloem aan toe. Breng op smaak met ruim peper en zout en meng goed.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep, zodra de pan goed heet is, voor elk koekje 2 el beslag in de koekenpan. Druk de koekjes voorzichtig plat en bak de aardappelkoekjes in 4 minuten goudbruin. Draai de koekjes om met een dunne spatel en bak nog 3 minuten. Ga zo door totdat het beslag op is en je ongeveer 5 koekjes per persoon hebt.
Verbrokkel de feta en meng met de overige tomaat in een kom, breng op smaak met peper en zout. Pureer de soep glad met een staafmixer. Verdeel de soep over de kommen en garneer met het groene gedeelte van de bosui. Verdeel de aardappelkoekjes over de borden. Garneer met het tomaat-fetamengsel en besprenkel met de basilicumcrème met citroen.