HelloFresh
Italiaanse platbroodpizza met buffelmozzarella

Italiaanse platbroodpizza met buffelmozzarella

Met courgette en gele paprika

25 minuten
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.3 / 4van de 2380 beoordelingen
Lees meer

Pizza, wie is er niet dol op? In dit recept gebruik je platbrood als bodem, een broodsoort uit het Midden-Oosten. Je belegt de pizza rijkelijk met tomatensaus en groenten, waardoor het een volwaardige avondmaaltijd wordt - heel iets anders dan de gemiddelde diepvriespizza! De romige buffelmozzarella maakt het helemaal af.

Labels:VeggieOriginal
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Courgette

1 stuks

Gele paprika

125 g

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 ml

Passata

2 tl

Paprikapoeder

4 stuks

Wit platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

20 g

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Gedroogde oregano

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2803 kJ
Energie (kcal)670 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd15.9 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels11 g
Eiwitten31 g
Zout1.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Koekenpan
Kom
Bakpapier
Bakplaat
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers of snijd de knoflook fijn.

Snijden en scheuren
Snijden en scheuren
2

Snijd de courgette in dunne plakken en de gele paprika in smalle repen. Scheur de buffelmozzarella klein.

Courgette bakken
Courgette bakken
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de courgette 3 – 4 minuten.

Pizza's beleggen
Pizza's beleggen
4

Meng ondertussen de tomatenpassata met de knoflook en het paprikapoeder in een kom en breng op smaak met peper en zout. Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel de courgette, paprika en belegen kaas erover en bestrooi met de oregano.

Pizza's bakken
Pizza's bakken
5

Bak de platbroodpizza's op een bakplaat met bakpapier ongeveer 7 – 8 minuten in de oven. Verdeel, meteen nadat de pizza uit de oven komt, de buffelmozzarella erover en laat even smelten.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de pizza's over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.