Gekonfijte kippendij met gestoofde prei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gekonfijte kippendij met gestoofde prei

Gekonfijte kippendij met gestoofde prei

met pastinaak-aardappelpuree en geroosterde appelmoes

De kippendij is gekonfijt in ganzenvet - een bom van smaak en extra mals door de langzame garing. Dit levert een restaurantwaardige maaltijd op.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Prei

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Gekonfijte kippendij

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Citroen

100 gram

Pastinaak

Zelf toevoegen

½ el

Bruine basterdsuiker

½ el

Extra vierge olijfolie

5 ml

[Plantaardige] melk

½ el

Rodewijnazijn

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Honing

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)858 kcal
Energie (kJ)3591 kJ
Vetten34.7 g
waarvan verzadigd9.3 g
Koolhydraten94.3 g
waarvan suikers40.3 g
Vezels18.2 g
Eiwitten37.1 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Ovenschaal
Hapjespan
Aardappelstamper

Instructies

Koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook met een flinke snuf zout in een pan met deksel. Schil de aardappel en de pastinaak en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen en de pastinaak 10 - 12 minuten. Giet af en houd warm met deksel tot stap 4.

Roosteren
2

Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Leg de appelblokjes in een kleine ovenschaal en meng met per persoon: 2 el water en ½ el bruine suiker. Leg de gekonfijte kippendij in een andere ovenschaal. Rooster de blokjes appel en de gekonfijte kippendij 20 - 22 minuten in de oven.

Prei stoven
3

Snijd de bladpeterselie fijn en snijd de prei in halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan en bak de prei in 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bladpeterselie en per persoon: 1 el water, 1/2 el honing, 1/2 el rodewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie toe en laat de prei 10 - 15 minuten gaar stoven. Breng op smaak met peper en zout. 

Puree maken
4

Snijd de bieslook fijn. Stamp de aardappelen en pastinaak met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg per persoon: 1 tl mosterd en een scheutje melk toe om de puree smeuïg te maken. Meng ten slotte 3/4 van de bieslook erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.

Appelmoes maken
5

Pers de citroen uit. Prak de appel met een vork tot een puree en roer er 1 el citroensap per persoon doorheen.

Serveren
6

Smeer de pastinaakpuree uit over het bord en leg de kippendij erop. Schep de geroosterde appelmoes ernaast. Serveer met de gemarineerde prei en strooi de walnootstukjes eroverheen. Garneer het gerecht met de overige bieslook.