Munt is een kruid dat het zowel in hartige als in zoete gerechten uitstekend doet. In dit dessert garneer je er de sinaasappel mee, een klassieke combinatie.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
2 stuk(s)
Handsinaasappel
15 gram
Pistachenoten
(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad)
2 stuk(s)
Steranijs
6 leaves
Verse munt
(Kan bevatten: Selderij)
100 gram
American pancake mix
(Bevat: Gluten)
1 stuk(s)
Ei
(Bevat: Ei)
2 el
Biologische crème fraîche
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1.5 el
Bruine suiker
200 ml
Melk
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
2 el
Roomboter
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de onderkant en de bovenkant van de sinaasappel en zet hem op een van de platte kanten rechtop. Snijd vervolgens de schil, inclusief het witte gedeelte, van de sinaasappel en snijd de sinaasappel in plakken. Hak de gepelde pistachenoten grof.
Breek de steranijs in stukjes. Leg de plakken sinaasappel in een ovenschaal en bestrooi met de bruine suiker. Verdeel er de stukjes steranijs over. Bak 10 - 12 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de munt in fijne reepjes. Meng de American pancakemix en de helft van de melk met een garde in een beslagkom. Voeg het ei en de overige melk toe en roer tot een glad beslag. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur, laat de pan goed heet worden en bak per persoon 1 pannenkoek.
Verhit ondertussen een andere koekenpan op hoog vuur en rooster de pistachenoten, zonder olie, totdat ze beginnen geuren. Verdeel de flensjes over de borden en vouw de flensjes tot een driehoek. Serveer met de gekarameliseerde sinaasappelschijfjes (pluk de stukjes steranijs ertussenuit), garneer met de crème fraîche en bestrooi met de pistachenoten en munt.