Oosterse noedels met vegetarische kipstukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oosterse noedels met vegetarische kipstukjes

Oosterse noedels met vegetarische kipstukjes

met komkommer, verse munt en zoet-pittige chilisaus

De vegetarische kipstukjes hebben niet alleen de bite van vlees, maar ook dezelfde essentiële bouwstoffen: eiwitten, ijzer en vitamine B12 - zelfs carnivoren zullen het vlees niet missen!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

75 gram

Oosterse wokmix

⅓ zakje(s)

Gedroogde laos

⅓ zakje(s)

Gemalen citroengras

80 gram

Vegetarische kipstukjes

100 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

¼ stuk(s)

Komkommer

5 gram

Verse munt

¼ stuk(s)

Limoen

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)521 kcal
Energie (kJ)2179 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers11 g
Vezels5.1 g
Eiwitten27 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de rode ui in halve ringen.

Tip: Deze maaltijd bevat 250 gram groente per portie. Eén van deze groenten is ui - een verrassende supergroente vol vezels, antioxidanten en vitamine C en B.

Groenten bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel.
  • Bak de knoflook en rode ui 1 - 2 minuten aan.
  • Voeg de groentemix toe en bak, afgedekt, 6 - 7 minuten.
Vegetarische kip bakken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de laos en het gemalen citroengras 1 minuut aan.
  • Voeg de vegetarische kipstukjes toe aan de koekenpan en bak in 5 - 6 minuten knapperig.
  • Kook de noedels in 3 - 4 minuten gaar in de pan met deksel.
  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in dunne halve maantjes.
Serveren
4
  • Snijd de muntblaadjes fijn en de limoen in partjes.
  • Meng de vegetarische kipstukjes, noedels, komkommer, sojasaus en zoet-pittige chilisaus met de groentemix in de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de noedels over de borden.
  • Garneer met de munt en limoenpartjes.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe of serveer het apart aan tafel. Dan kan iedereen het naar smaak toevoegen.