Skip to main content
Oosterse noedels met vegetarische kipstukjes

Oosterse noedels met vegetarische kipstukjes

met komkommer, verse munt en zoet-pittige chilisaus

3.8
(1,1K)

De vegetarische kipstukjes hebben niet alleen de bite van vlees, maar ook dezelfde essentiële bouwstoffen: eiwitten, ijzer en vitamine B12 - zelfs carnivoren zullen het vlees niet missen!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode ui

75 gram

Oosterse wokmix

⅓ zakje(s)

Gedroogde laos

⅓ zakje(s)

Gemalen citroengras

80 gram

Vegetarische kipstukjes

100 gram

Mie noedels

(Bevat: Tarwe)

¼ stuk(s)

Komkommer

5 gram

Verse munt

¼ stuk(s)

Limoen

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Tarwe, Soja)

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)521 kcal
Energie (kJ)2179 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers11 g
Vezels5.1 g
Eiwitten27 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de rode ui in halve ringen.

Tip: Deze maaltijd bevat 250 gram groente per portie. Eén van deze groenten is ui - een verrassende supergroente vol vezels, antioxidanten en vitamine C en B.

Groenten bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel.
  • Bak de knoflook en rode ui 1 - 2 minuten aan.
  • Voeg de groentemix toe en bak, afgedekt, 6 - 7 minuten.
Vegetarische kip bakken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de laos en het gemalen citroengras 1 minuut aan.
  • Voeg de vegetarische kipstukjes toe aan de koekenpan en bak in 5 - 6 minuten knapperig.
  • Kook de noedels in 3 - 4 minuten gaar in de pan met deksel.
  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in dunne halve maantjes.
Serveren
4
  • Snijd de muntblaadjes fijn en de limoen in partjes.
  • Meng de vegetarische kipstukjes, noedels, komkommer, sojasaus en zoet-pittige chilisaus met de groentemix in de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de noedels over de borden.
  • Garneer met de munt en limoenpartjes.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe of serveer het apart aan tafel. Dan kan iedereen het naar smaak toevoegen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders