HelloFresh
topBanner
Flammkuchen met pompoenroomsaus

Flammkuchen met pompoenroomsaus

met feta, pompoenpitten en rucola

Lees meer

Wist jij dat de flammkuchen is ontstaan uit een trucje van broodbakkers om met een plat stukje deeg te testen of de houtoven heet genoeg was?

Labels:Veggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 g

Pompoenblokjes

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuks

Rode ui

75 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuks

Flammkuchen

(BevatGlutenbevattende granen)

1 tl

Gedroogde tijm

10 g

Pompoenpitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

40 g

Rucola

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3136 kJ
Energie (kcal)750 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels4 g
Eiwitten20 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Staafmixer
Hoge kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de roomboter in een steelpan met deksel op middelhoog vuur en bak de pompoenblokjes 5 minuten. Voeg de room toe en kook 7 – 10 minuten op laag vuur. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd ondertussen de rode ui in dunne halve ringen. Verbrokkel de feta.

3

Voeg de pompoen met room toe aan een hoge kom en pureer met een staafmixer tot een dikke saus. Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en besmeer met de pompoen-roomsaus. Bestrooi met de tijm.

4

Verdeel de rode ui en de feta over de flammkuchen en breng op smaak met peper en zout. Bak de flammkuchen 10 minuten in de oven, of tot het deeg mooi krokant is.

5

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder bakvet, op middelhoog vuur. Rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Meng in een saladekom de zwarte balsamicoazijn met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schep de rucola erdoor.

6

Garneer de flammkuchen met de pompoenpitten. Serveer met de rucolasalade.