Fettuccine met tomaten-roomsaus en varkensworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fettuccine met tomaten-roomsaus en varkensworst

Fettuccine met tomaten-roomsaus en varkensworst

Met courgette en basilicum

In dit gerecht combineer je frisse tomaat met courgette uit de oven, die door het bakken een licht zoete, intense smaak krijgt. De worst is lekker hartig en sappig, wat uitstekend met de rest van het gerecht combineert.

Labels:
Chef's Choice
Allergenen:
Noten
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ vel(len)

Courgette

1 tl

Gedroogde rozemarijn

1 stuk(s)

Varkensworst met paprika en amandel

(Bevat Noten)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ vel(len)

Pruimtomaat

90 gram

Fettuccine

(Bevat Gluten)

1 el

Tomatenpuree

50 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

6 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3707 kJ
Energie (kcal)886 kcal
Vetten47 g
waarvan verzadigd9.9 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers16.2 g
Vezels5 g
Eiwitten33 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Courgette bereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de courgette in halve plakken van 1/2 cm. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier, bestrooi met de rozemarijn en besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 – 20 minuten in de oven.

Groenten snijden
2

Kook ondertussen ruim water in een pan met deksel voor de fettuccine. Snijd de varkensworst in plakjes. Pers of snijd de knoflook fijn en snijd de pruimtomaat in kleine blokjes. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.

Worst bakken
3

Kook de fettuccine, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de plakjes varkensworst in 4 – 6 minuten op middelhoog vuur rondom bruin.

Saus maken
4

Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 –2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 – 2 minuten. Voeg de blokjes pruimtomaat toe en bak ze in 2 minuten zacht. Draai het vuur laag, voeg de kookroom toe en meng met 3 – 4 el kookvocht van de fettuccine per persoon om hem wat vloeibaarder te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Voeg de fettuccine toe aan de hapjespan en meng met de saus. Meng er vervolgens de plakjes worst en de helft van de courgette door.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige courgette en het basilicum.