Skip to main content
Stir-fry met pikante tempeh in zoete Aziatische saus

Stir-fry met pikante tempeh in zoete Aziatische saus

met patatjes en groenten

Knoflook is door de eeuwen heen op verschillende manieren gebruikt; in het oude Egypte geloofde men bijvoorbeeld dat knoflook medicinale en magische eigenschappen had en werd het zelfs gebruikt als betaalmiddel!

Labels:
Caloriebewust
Plantaardig
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Soja
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

80 gram

Tempehblokjes

(Bevat: Tarwe, Soja, Gluten)

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode ui

100 gram

Sperziebonen

½ zakje(s)

Surinaamse kruiden

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Paprika

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

Zelf toevoegen

25 ml

Water voor de aardappelen

½ el

[Plantaardige] mayonaise

2 tl

Pikante rode saus [zoals sriracha]

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Ketjap of zoete sojasaus

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2898 kJ
Energie (kcal)693 kcal
Vetten27.1 g
waarvan verzadigd3.4 g
Koolhydraten77.2 g
waarvan suikers27.4 g
Vezels16.8 g
Eiwitten27.6 g
Zout3.1 g
Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Kleine kom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in wedges.
  • Leg de aardappelwedges in een sauteerpan en voeg de aangegeven hoeveelheid water toe. Laat, afgedekt, 12 - 15 minuten koken. 
  • Giet vervolgens af en bewaar de aardappelwedges in de pan. Besprenkel met de zonnebloemolie en voeg de Surinaamse kruidenmix toe. Bak de aardappelwedges in 5 - 7 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Sperziebonen koken
2
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.
  • Breng een bodempje water met een snuif zout aan de kook in een pot. Kook de sperziebonen, afgedekt, in 4 - 6 minuten beetgaar. Giet vervolgens af en spoel onder koud water, zodat ze niet verder garen. 
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd beide paprikasoorten in dunne reepjes.
Tempeh bakken
3
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de tempeh 4 minuten. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.
  • Bak in dezelfde pan de ui, knoflook, sperziebonen en beide paprikasoorten 8 minuten.
  • Voeg de tempeh toe en bak nog 2 minuten.
  • Roer vervolgens de zoete Aziatische saus, de ketjap of zoete sojasaus en de helft van de pikante rode saus erdoorheen.
Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige pikante rode saus.
  • Serveer de patatjes, stir-fry en pikante mayonaise op borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders