Skip to main content
Vegetarische kaasschnitzel met pikante zoete-aardappelpuree
Vegetarische kaasschnitzel met pikante zoete-aardappelpuree

Vegetarische kaasschnitzel met pikante zoete-aardappelpuree

met gebakken knoflookspruiten

Heb je zoete aardappel over? Snijd ze in reepjes, besmeer met olijfolie en bestrooi met paprikapoeder. Zet ze even in de oven en je hebt heerlijke frietjes.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gerst
Rogge

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Zoete aardappel

100 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Vegetarische kaasschnitzel

½ stuk(s)

Ui

2.5 gram

Verse bieslook

1 snufje

Nootmuskaat

150 gram

Spruiten

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1

[Plantaardige] melk

½ el

[Plantaardige] boter

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3357 kJ
Energie (kcal)802 kcal
Vetten31.5 g
waarvan verzadigd13.3 g
Koolhydraten102.4 g
waarvan suikers18.5 g
Vezels17 g
Eiwitten21.1 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Hapjespan
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Koken
1

Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de aardappel en de zoete aardappel. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pot. Weeg de aardappelen af. Was of schil de zoete aardappel en de aardappel en snijd beide in grove stukken. Kook de aardappel en de zoete aardappel, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pot met bouillon. Schep een klein beetje bouillon uit de pot en houd apart. Giet de aardappelen af en laat zonder deksel uitstomen.

Spruiten koken
2

Breng water aan de kook in een andere ruime pot met deksel voor de spruiten. Kook de spruiten, afgedekt, in 6 - 8 minuten beetgaar. Giet de spruiten af, spoel ze af met koud water en halveer ze. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bieslook fijn.

Spruiten bakken
3

Verhit de olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 1 - 2 minuten. Voeg de spruiten toe en bak 3 - 5 minuten. Rasp 1 mespuntje nootmuskaat per persoon boven de sauteerpan en breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Spruitjes zijn rijk aan calcium voor sterkte botten en tanden, ijzer voor je energieniveau, vitamine E voor een sterk immuunsysteem en vezels voor gezonde darmen.

Kaasschnitzel bakken
4

Verhit ondertussen de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de vegetarische kaasschnitzel in 2 minuten per kant bruin (zie Tip).

Tip: Wanneer je de kaasschnitzel te lang bakt, kunnen de onder- en bovenkant van elkaar los raken. Laat de schnitzel dus niet te lang in de hete pan liggen. Is de kaas nog niet helemaal zacht? Dek de pan dan af met een deksel en bak nog 1 minuut zodat de kaas smelt.

Puree maken
5

Stamp de aardappel en de zoete aardappel fijn met een aardappelstamper. Voeg een scheutje melk en wat van de achtergehouden bouillon toe, roer de rode peper erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra boter toe om het geheel smeuïger te maken.

Serveren
6

Verdeel de zoete-aardappelpuree over de borden en garneer de puree met de bieslook. Serveer met de spruiten en de vegetarische kaasschnitzel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes