Tonijn en spekjes - een combinatie die je zelf misschien niet snel zou bedenken, maar in Italië is spaghetti alla carrettiera een begrip. In dit recept gebruik je groene pesto als saus en de groente hebben we alvast voor je gesneden, zodat dit gerecht zó op tafel staat.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
90 gram
Casarecce
25 gram
Spekblokjes
200 gram
Groentemix van paprika, prei, gele wortel en courgette
5 gram
Pijnboompitten
½ blik(ken)
Tonijn in water
40 gram
Groene pesto
naar smaak
Peper en zout
• Kook ruim water in een pan met deksel voor de caserecce. • Kook de casarecce, afgedekt, in 12 – 15 minuten beetgaar. • Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
• Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur. • Bak de spekblokjes 2 – 3 minuten zonder olie. Schep regelmatig om. • Voeg de groentemix toe en bak nog 6 – 8 minuten.
• Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten tot ze goudbruin kleuren. Haal daarna uit de pan. • Giet de tonijn af en voeg toe aan de wok of hapjespan. • Meng de casarecce en de pesto door de groenten.
• Verdeel de pasta over de borden, breng eventueel verder op smaak met peper en zout en garneer met de pijnboompitten.