Broodje met zelfgemaakte pulled chicken
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Broodje met zelfgemaakte pulled chicken

Broodje met zelfgemaakte pulled chicken

met ingelegede komkommer en een wortel-gembersalade

Kippendij is een geliefd stukje van de kip. Het vlees is donkerder en iets vetter dan de filet, waardoor het lekker mals en extra vol van smaak is.

Allergenen:
Soja
Tarwe
Gerst
Rogge
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ zakje(s)

Gemalen citroengras

1 stuk(s)

Kippendij met bot

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

⅓ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

½ el

Zonnebloemolie

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Voedingswaarden

Energie (kcal)909 kcal
Energie (kJ)3803 kJ
Vetten51 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers20 g
Vezels9.3 g
Eiwitten33 g
Zout4 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Kom
Rasp
Saladekom

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 180 degrés. Assaisonnez la cuisse de poulet avec la citronnelle moulue, puis salez et poivrez. Faites chauffer 1/2 cs d’huile de tournesol à feu moyen-vif dans la poêle, puis mettez-y la cuisse de poulet, côté peau vers le bas. Faites-la cuire 5 à 6 minutes, puis retournez-la et poursuivez la cuisson 2 à 3 minutes. Enfournez la baguette pendant 6 à 8 minutes.

Cuire à la poêle
2

Baissez le feu de la poêle contenant le poulet, puis ajoutez 1 cs d’eau par personne. Couvrez, puis poursuivez la cuisson 12 à 15 minutes. Ajoutez la sauce au piment sucrée, la sauce soja et 1/2 cs de sauce soja sucrée par personne lors des 5 dernières minutes.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Préparer les légumes aigres-doux
3

Coupez le concombre en deux dans le sens de la longueur. Épépinez-le à l’aide d’une cuillère. Taillez-le en fines demi-rondelles. Coupez l’oignon rouge en fines demi-rondelles. Épépinez le piment rouge et ciselez-le. Dans le bol, mélangez le concombre, l’oignon rouge et le piment rouge, puis ajoutez 1 cs de vinaigre de vin blanc, 1 cc de sucre et une pincée de sel par personne. Remuez de temps à autre pour que les saveurs pénètrent bien.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Mélanger
4

Râpez le gingembre à l’aide de la râpe fine. Râpez les carottes à l’aide de la grosse râpe. Mélangez les carottes et le gingembre râpés à la mayonnaise dans le saladier. Remuez bien, puis réservez.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Effilocher le poulet
5

Retirez le poulet de la poêle lorsqu’il est cuit. Détachez la viande à l’aide de 2 fourchettes, puis remettez les morceaux dans la poêle avec le reste de la sauce, et remuez. Garnissez la demi-baguette avec la salade de carottes au gingembre, puis disposez le poulet par-dessus. Présentez le concombre et l’oignon rouge marinés sur les sandwichs.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik de helft van de mayonaise en 1 broodje voor 2 personen. Verwarm het andere broodje de volgende dag 6 - 8 minuten in de oven en beleg met wat jij lekker vindt.

Servir
6

Servez les sandwichs sur les assiettes et présentez le reste des légumes en accompagnement.