topBanner
Broodje met zelfgemaakte pulled chicken

Broodje met zelfgemaakte pulled chicken

met ingelegede komkommer en een wortel-gembersalade

Lees meer

Kippendij is een geliefd stukje van de kip. Het vlees is donkerder en iets vetter dan de filet, waardoor het lekker mals en extra vol van smaak is.

Allergenen:Glutenbevattende granenSojaEiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ zakje(s)

Gemalen citroengras

2 stuk(s)

Kippendij met bot

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

⅔ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Rode peper

2 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Wortel

2 stuk(s)

Biologische demi-baguette

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Noten, Lupine, Sesam, Melk, Soja)

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Ketjap

2 el

Wittewijnazijn

2 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3803 kJ
Energie (kcal)909 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels8 g
Eiwitten33 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan met deksel
Kom
Saladekom
Rasp
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Wrijf de kippendij in met het gemalen citroengras, peper en zout. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en leg de kippendij met het vel naar beneden in de pan. Bak 5 - 6 minuten op het vel, draai om en bak nog 2 - 3 minuten. Bak de demi-baguette 6 - 8 minuten in de oven.

2

Verlaag het vuur van de koekenpan met kippendij, voeg 1 el water per persoon toe. Dek af en bak nog 12 - 15 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de zoet-pittige chilisaus, de sojasaus en 1/2 el ketjap per persoon toe.

3

Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijst met een lepel. Snijd in dunne halve maantjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Meng de komkommer, rode ui en rode peper in een kom en voeg per persoon: 1 el witte wijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout toe. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

4

Rasp de gember met een fijne rasp. Rasp de wortel met een grove rasp. Meng de geraspte wortel in een saladekom met de geraspte gember en de mayonaise. Schep goed om en zet opzij.

5

Haal de kippendij uit de pan wanneer hij gaar is. Trek de kippendij uit elkaar met 2 vorken en meng de stukken kippendij terug in de pan met de overgebleven saus en roer door. Beleg de demi-baguette met de wortel-gembersalade en schep de kip erop. Verdeel de ingelegde komkommer en rode ui over de broodjes.

6

Verdeel de broodjes over de borden en serveer met de overgebleven groenten.