Broodje hamburger met portobello
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje hamburger met portobello

Broodje hamburger met portobello

met gebakken aardappelen, geroosterde courgette en spiegelei

De portobello is een uit de kluiten gewassen champignon. Met zijn kastanjebruine hoed is deze zware jongen een robuuste, vlezige paddenstoel en daardoor goed geschikt voor op een rijkbelegde hamburger. Smaken als rozemarijn en tijm passen goed bij de nootachtige, aardse smaak van de portobello.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Sesamzaad
Lupine
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Vastkokende aardappelen

1 tl

Gedroogde rozemarijn

1 tl

Gedroogde tijm

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Portobello

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Hamburgerbol

(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine Kan bevatten Soja, Eieren, Noten)

1 stuk(s)

Limousinburger

(Bevat Mosterd Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Soja, Eieren, Sesamzaad, Gluten, Selderij)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 el

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5437 kJ
Energie (kcal)1300 kcal
Vetten81 g
waarvan verzadigd30 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers17 g
Vezels10 g
Eiwitten54 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Bakplaat
Bakpapier
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in lange, smalle parten. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Bak de laatste 2 minuten de rozemarijn en de tijm mee en breng op smaak met peper en zout.

Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in ringen en snijd de courgette in dunne plakken. Breek voorzichtig het steeltje uit de portobello.

In de oven
3

Verdeel de courgette over één kant van een bakplaat met bakpapiert. Leg de portobello ernaast met de open kant naar boven. Besprenkel de courgette en de portobello met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 10 minuten in de oven.

In de oven
4

Giet het vocht dat tijdens het bakken is vrijgekomen voorzichtig uit de portobello en vul de portobello met de geraspte belegen kaas. Verdeel de rode ui over de courgette en bak alles nog 5 – 10 minuten in de oven. Bak de laatste 4 – 6 minuten de hamburgerbol mee.

Burgers en ei bakken
5

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan en bak de limousin burgers 3-4 minuten per kant, of tot de burger klaar is. Verhit ondertussen de roomboter in een andere koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de hamburgerbollen open.

Serveren
6

Maak per persoon een burger door de broodjes te beleggen met achtereenvolgens de portobello, de Limousin burger, het spiegelei en de helft van de gebakken rode ui. Serveer met de courgette, de overige rode ui en de aardappelen. Garneer met de mayonaise.