Rijstbowl met rundermerguez en yoghurtsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijstbowl met rundermerguez en yoghurtsaus

Rijstbowl met rundermerguez en yoghurtsaus

met appel, komkommer en knoflookspinazie

Wist je dat 200 gram spinazie meer calcium bevat dan een heel glas melk?

Labels:
Extra groente
•Familie
Allergenen:
Soja
•Mosterd
•Selderij
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

2 stuk(s)

Rundermerguezworstje

(Bevat Soja, Mosterd, Selderij Kan bevatten Gluten, Tarwe, Eieren)

½ stuk(s)

Appel

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ stuk(s)

Ui

0.12 zakje(s)

Currypoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

180 ml

Zoutarme kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3110 kJ
Energie (kcal)743 kcal
Vetten31.7 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten79.9 g
waarvan suikers14 g
Vezels10.8 g
Eiwitten30.6 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Koekenpan met deksel
•Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur. Voeg het currypoeder, de helft van de knoflook en de helft van de ui toe en bak 1 - 2 minuten.
Rijst koken
2
  • Voeg de rijst en de bouillon toe en breng aan de kook.
  • Zet het vuur laag en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten.
  • Roer af en toe door om aanbakken te voorkomen. Haal de pot van het vuur, roer de Midden-Oosterse kruidenmix door de rijst en laat afgedekt staan tot serveren.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Snijd de komkommer in halve maantjes.
Worst bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de worstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Dek vervolgens de pan af en bak nog 2 - 4 minuten, of tot de worstjes gaar zijn. Keer regelmatig om. Haal de worstjes uit de pan en bewaar apart.
  • Voeg aan dezelfde pan de overige knoflook en ui toe en bak 1 minuut.
  • Voeg de spinazie toe en bak nog 2 - 4 minuten.
Serveren
4
  • Snijd de munt fijn en meng in een kom met de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst over diepe borden of kommen. Leg de appel, komkommer, spinazie en worstjes erbovenop.
  • Besprenkel met de yoghurtsaus. 

Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.