Skip to main content
Mediterrane bulgur met kipgyros, rode biet, avocado, komkommer en mesclun
Mediterrane bulgur met kipgyros, rode biet, avocado, komkommer en mesclun

Mediterrane bulgur met kipgyros, rode biet, avocado, komkommer en mesclun

Avec des betteraves rouges, de l’avocat, du concombre et du mesclun

De rode biet mag in dit gerecht best een lichte bite houden. Proef de rode biet na 15 minuten even. Haal naar smaak van het vuur of kook nog 5 minuten door. Bieten kun je trouwens ook rauw eten of in een smoothie verwerken.

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100

Gekookte rode bieten

70

Bulgur

100

Kipgyros

40

Mesclun

¼

Avocado

¼

Komkommer

Zelf toevoegen

150

Groentebouillon

1

Olijfolie

½

Witte balsamicoazijn

Extra vierge olijfolie

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2289 kJ
Energie (kcal)547 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers10.8 g
Vezels14 g
Eiwitten31 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Wok

Instructies

Groenten snijden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Kook ongeveer 250 ml water per persoon in een andere pan met deksel voor de rode biet. Schil de rode biet en snijd in blokjes van een 1 cm (zie tip!). Kook de rode biet, afgedekt, in 15 - 20 minuten beetgaar. Giet daarna af.

Bulgur koken
2

Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 8 - 10 minuten droog. Roer daarna de bulgur met een vork los en laat zonder deksel uitstomen.

Bereiden
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de kipgyros 9 - 10 minuten op middelhoog vuur. Zet daarna het vuur uit.

Snijden
4

Scheur ondertussen de mesclun klein. Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes in de schil en bewaar in de schil. Snijd de komkommer in plakjes en voeg naar smaak witte balsamicoazijn toe.

Mengen
5

Meng de bulgur met de rode biet, kipgyros en de witte balsamicoazijn in de wok of hapjespan. Breng op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur en meng voorzichtig de mesclun en avocado door de bulgur.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Besprenkel naar smaak met een scheutje extra vierge olijfolie. Garneer de maaltijd met de plakjes komkommer.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Kipshoarma

Kipshoarma

Met tabouleh van bulgur, tomaat, bladpeterselie en limoen
Burger met pittige groene peper en piccalilly

Burger met pittige groene peper en piccalilly

met aardappelpartjes en salade
Kapsalon met kipgyros

Kapsalon met kipgyros

met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Volkoren pita met kipgyros

Volkoren pita met kipgyros

met zelfgemaakte Griekse tzaziki
Aziatische noedelsalade met warmgerookte zalm

Aziatische noedelsalade met warmgerookte zalm

met broccolini, bosui en komkommer
Volkoren pita's met pikante kipgyros

Volkoren pita's met pikante kipgyros

met zelfgemaakte tzatziki en little gem
Meatier burger met pittige groene peper en piccalilly

Meatier burger met pittige groene peper en piccalilly

met aardappelpartjes en salade
Parelcouscoussalade met avocado en feta

Parelcouscoussalade met avocado en feta

met tomaat, limoen en koriander
Pikant Aziatisch kipgehakt in schuitjes van little gem

Pikant Aziatisch kipgehakt in schuitjes van little gem

met pandanrijst en zoetzure komkommer
Griekse salade met kippendij

Griekse salade met kippendij

Met parelcouscous en feta
Sushibowl met zalmsnippers en gembermayonaise

Sushibowl met zalmsnippers en gembermayonaise

met zoetzure radijsjes en komkommer
Mini-tortilla's met krokante vis

Mini-tortilla's met krokante vis

met zoetzure groenten en paprikamayonaise
Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

met champignons en komkommer
Midden-Oosterse salade met bulgur, ovengroenten en feta

Midden-Oosterse salade met bulgur, ovengroenten en feta

met rozijnen en pompoenpitten
Thaise fusion salade met vegetarische runderpuntjes

Thaise fusion salade met vegetarische runderpuntjes

met koriander en Japanse udonnoedels
Broodje hamburger met zomerse meloensalade

Broodje hamburger met zomerse meloensalade

met aioli en verse munt
Parelcouscoussalade met kippendij en Aziatische dressing

Parelcouscoussalade met kippendij en Aziatische dressing

met komkommer, verse kruiden en gomasio
Orzosalade met gerookte kip

Orzosalade met gerookte kip

met puntpaprika, komkommer en mais
Gepofte aardappel met spek, zure room en cheddar

Gepofte aardappel met spek, zure room en cheddar

en ingemaakte rode puntpaprika
Huevos rancheros met cannellinibonen en avocado

Huevos rancheros met cannellinibonen en avocado

met cheddar, zure room en mini-tortilla's

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes