Skip to main content
BE: Dubbele confituurkoekjes | NL: Dubbele jamkoekjes

BE: Dubbele confituurkoekjes | NL: Dubbele jamkoekjes

10 koekjes | Bak het zelf met verse ingrediënten

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur 10 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

20 gram

Biologische ongezouten boter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rietsuiker

⅕ zakje(s)

Bakpoeder

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

40 gram

Tarwebloem

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten)

⅕ stuk(s)

Ei

⅖ stuk(s)

Bosbessenconfituur

Zelf toevoegen

tl

Zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)774 kJ
Energie (kcal)185 kcal
Vetten8.4 g
waarvan verzadigd5.8 g
Koolhydraten24.5 g
waarvan suikers10.3 g
Vezels0.8 g
Eiwitten2.7 g
Zout0.6 g
Potassium2.7 mg
Calcium1.7 mg

Benodigdheden

Grote kom
Film plastique
Deegroller
Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Haal de roomboter uit de koelkast, weeg af en snijd in kleine blokjes.
  • Meng in een grote kom de roomboter, rietsuiker, het bakpoeder, het tarwebloem en een snuf zout. Houd 1 el bloem apart om het aanrecht mee te bestuiven. Kneed met de hand tot een homogeen kruimeldeeg, of gebruik een keukenmachine met deeghaak.
  • Voeg dan 1 ei toe en kneed verder tot een soepel deeg.
  • Vorm een bal van het deeg en wikkel deze in plasticfolie. Laat het deeg minimaal een halfuur in de koelkast rusten.
2
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Bestuif het aanrecht met het overige meel.
  • Haal het deeg uit het plasticfolie en rol het met een deegroller uit tot ongeveer 3 - 4 mm dik. 
3
  • Steek een even aantal vormpjes uit het deeg (zie Tip). Kneed de restjes weer samen en steek verder tot het deeg op is.
  • Leg de helft van de vormpjes op de bakplaat en schep op elk vormpje een lepeltje jam.
  • Steek met een kleiner vormpje een opening in de andere helft van de vormpjes deeg. Leg ze bovenop de koekjes op de bakplaat, zodat de jam zichtbaar is door de opening.

Tip: Kies zelf welke vorm jij leuk vindt om te maken. Heb je geen steekvormpjes? Gebruik dan een glas.

4
  • Bak de koekjes in 10 – 12 minuten lichtbruin.
  • De koekjes horen nog zacht te zijn wanneer ze uit de oven komen. Laat de koekjes minimaal 15 minuten afkoelen op de bakplaat.
  • Bewaar ze in een luchtdicht koekblik.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met bearnaiseboter

Steak met bearnaiseboter

met gemengde paddenstoelen, spinazie en krieltjes
Geroosterde zoete-aardappelbowl met biefstukreepjes op z'n Mexicaans

Geroosterde zoete-aardappelbowl met biefstukreepjes op z'n Mexicaans

met avocado en tomatensalsa
Pizza met serranoham, burrata en bosbessensaus

Pizza met serranoham, burrata en bosbessensaus

met kerstomaten, basilicum en rucola
Parelcouscoussalade met perzik en romige witte kaas

Parelcouscoussalade met perzik en romige witte kaas

met courgette, rucola, linzen en amandelschaafsel
Spaghetti met gehaktballetjes in romige tomatensaus

Spaghetti met gehaktballetjes in romige tomatensaus

met prei, champignons en Mexicaanse kruiden
Boerenworst met dillemayonaise

Boerenworst met dillemayonaise

met gebakken patatjes en sperziebonen
Sticky teriyaki kippenvleugels

Sticky teriyaki kippenvleugels

met bulgogirijst, groenten en sesamzaadjes
Romige penne met warmgerookte zalm

Romige penne met warmgerookte zalm

in prei-spinaziesaus met citroen en dille
Fiocchi tricolore alla ragù bianco met kip en Parmigiano Reggiano

Fiocchi tricolore alla ragù bianco met kip en Parmigiano Reggiano

verborgen courgette en broccoli! | met basilicumcrème en Italiaanse kruiden
Hartige strudel met kip-kalkoengehakt en groenten

Hartige strudel met kip-kalkoengehakt en groenten

met kleine salade en witte kaas
Misozalm met salade met sesamdressing

Misozalm met salade met sesamdressing

met gezouten pinda's, ingelegde ui en gele wortel
Flatbreadpizza's met champignons en paprika

Flatbreadpizza's met champignons en paprika

met mozzarella en Midden-Oosterse kruiden
Bulgurbowl met avocado en witte kaas

Bulgurbowl met avocado en witte kaas

met verse kruiden, amandelschaafsel en gedroogde cranberry's
Geroosterde aubergine met tahinsaus

Geroosterde aubergine met tahinsaus

met witte kaas en tomatencouscous
Kruidige visstoof met kokosmelk

Kruidige visstoof met kokosmelk

geïnspireerd op Braziliaanse moqueca, met rijst en koriander
BBQ veggie gehaktballetjes met patatjes

BBQ veggie gehaktballetjes met patatjes

met appelsienmayo, geroosterde groenten en Surinaamse kruidenmix
Pikante 'butter tofu' curry met romige kokossaus

Pikante 'butter tofu' curry met romige kokossaus

met rijst, koriander en paprika
Romige rigatoni met blauwe kaas

Romige rigatoni met blauwe kaas

met paddenstoelen, witloof en peterselie
Gepaneerde pangasiusfilet met sticky soja-groenten

Gepaneerde pangasiusfilet met sticky soja-groenten

met knoflook-gemberrijst en furikake
Pompoen-pindasoep

Pompoen-pindasoep

met flatbread en gekookt ei