Skip to main content
Aardbeientaartje

Aardbeientaartje

Met dadels en amandel

3.5
(40)
Allergenen:
Noten
Amandelnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 gram

Dadelstukjes

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

30 gram

Amandelmeel

(Bevat: Noten)

40 gram

Pecannoten

(Bevat: Noten)

100 gram

Aardbei

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ el

Cacaopoeder

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)350 kcal
Energie (kJ)1464.4 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten34 g
Vezels6 g
Eiwitten7 g

Benodigdheden

Grote kom
Staafmixer
Ovenschaal

Instructies

Pureer tot een stevig mengsel.
1

Meng de dadelstukjes met het amandelmeel en 25 ml water per persoon in de hoge kom en pureer met een staafmixer tot een stevig mengsel.

Voeg de pecannoten en cacao toe aan het dadelmengsel.
2

Hak de pecannoten fijn en voeg samen met de cacao toe aan de hoge kom. Roer goed door tot een deeg.

Druk aan tot een egale bodem.
3

Verdeel het deeg over de ovenschaaltjes en druk met de achterkant van een lepel aan tot een egale bodem.

4

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in plakken. Verdeel over de taartbodems.

Bestrooi de aardbeientaartjes met het amandelschaafsel.
5

Bestrooi de aardbeientaartjes met het amandelschaafsel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders