Skip to main content
Wrap met kip en honing-mosterdsaus
Wrap met kip en honing-mosterdsaus

Wrap met kip en honing-mosterdsaus

met aardappelpartjes en frisse salade

De kruiden die dit gerecht tot leven brengen zijn komijn, korianderzaad en een snuf gedroogde chilipeper - samen maken ze van deze wraps een feestelijke maaltijd.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Mosterd
Ei
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelwedges

⅓ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

⅓ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

1.98 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat: Tarwe)

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)806 kcal
Energie (kJ)3372 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers9 g
Vezels8.9 g
Eiwitten34 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip).
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de Midden-Oosterse kruidenmix en de aardappelpartjes toe aan de pan en roer goed door.
  • Bak 20 - 25 minuten op middelhoog vuur. Schep af en toe om.

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.

Bakken en snijden
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is.
  • Snijd ondertussen de komkommer in halve maantjes en snijd de tomaat in blokjes.
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, peper en zout.
Salade maken
3
  • Voeg de sla, komkommer en tomaat toe aan de saladekom. Meng goed door de dressing en zet apart.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1 tl mosterd en 1 tl honing. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verpak de tortilla's per twee in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.
  • Haal de kipfilet uit de pan en snijd in reepjes van 1 - 2 cm breed.
Serveren
4
  • Besmeer 2 mini-tortilla's per persoon met de honing-mosterdsaus. Beleg met de kip en salade en vouw dicht.
  • Serveer met de aardappelpartjes, de overige honing-mosterdsaus en de salade.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen, win-win-win dus!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Vegan bao buns gevuld met aubergine en champignons

Vegan bao buns gevuld met aubergine en champignons

met cashewnootjes en een frisse komkommersalade
Double veggie - Tostada met kip

Double veggie - Tostada met kip

met een dubbele portie frisse salade van maïs en tomaat
Omelet met Koreaanse kruiden en noedelsalade

Omelet met Koreaanse kruiden en noedelsalade

met amchoi, knoflook en sojasaus
Fondant aardappelen met kruidensaus

Fondant aardappelen met kruidensaus

met broccolini, geroosterd amandelschaafsel en granaatappelpitjes
Mayonaise als extra

Mayonaise als extra

50 g
Broodje met pittige kippendij en zoetzuur

Broodje met pittige kippendij en zoetzuur

geïnspireerd op Surinaamse kipkerrie
Fondant aardappelen met vadouvanmayonaise

Fondant aardappelen met vadouvanmayonaise

met broccolini, geroosterd amandelschaafsel en granaatappelpitjes
Tartaar van tomaat met burrata

Tartaar van tomaat met burrata

met basilicumcrème en pistachenootjes
Frisse salade

Frisse salade

met appel en komkommer
Vega-burger met frisse salade

Vega-burger met frisse salade

Verrassend zonder vlees
Meatier-burger op een zwart streetfoodbroodje

Meatier-burger op een zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Gemengde salade

Gemengde salade

met puntpaprika en tomaat
Sticky aubergine met harissa en knapperige za'atar-pita

Sticky aubergine met harissa en knapperige za'atar-pita

met krokante linzen, verse kruiden en salade met yoghurtdressing
Tomatengalette met witte kaas

Tomatengalette met witte kaas

met balsamicocrème en kleine salade
Pizza bianca op flatbread met champignons

Pizza bianca op flatbread met champignons

met mozzarella, rucola en tomaat
Salade met gegrilde nectarine en honing-geitenkaasbolletjes

Salade met gegrilde nectarine en honing-geitenkaasbolletjes

met geroosterde pistachenoten, parelcouscous en basilicum-citroendressing
Fusion soep à la dahl met naanbroodcroutons

Fusion soep à la dahl met naanbroodcroutons

met sojascheuten, pinda's, limoen en koriander
Mediterrane kipfilet met geroosterde-wortelrisotto

Mediterrane kipfilet met geroosterde-wortelrisotto

met Parmigiano Reggiano, citroentijm en geroosterd amandelschaafsel
Romige tortelloni met paddenstoelen uit de oven

Romige tortelloni met paddenstoelen uit de oven

met courgette, spinazie en kleine tomatensalade
Rivierkreeftjescocktail

Rivierkreeftjescocktail

met geroosterd sesamzaad en verse dille

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla