Wist je dat ze in Denemarken ook blauwe kaas maken? Danablu heeft zelfs een beschermde status en mag enkel in Denemarken gemaakt worden van Deense koemelk.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
2.5 spriet(en)
Bleekselder
(Bevat Selderij)
⅓ stuk(s)
Komkommer
¼ stuk(s)
Appel
¼ stuk(s)
Citroen
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
1 stuk(s)
Bruin tarwebroodje
25 gram
Blauwekaasblokjes
40 gram
Rucola en veldsla
20 gram
Sultana rozijnen
10 gram
Walnootstukjes
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Préchauffez le four à 180°C. Pesez la bonne quantité de céleri et de concombre, puis coupez-les en fines demi-rondelles. Taillez la pomme en fines tranches ou en petits dés. Pressez le citron au-dessus du petit bol.
Tip: Liever plakjes? Snijd de komkommer en de appel dan in mooie dunne plakjes. Als je het lekker vindt, kun je de appel ook eerst schillen.
Dans le saladier, préparez la vinaigrette en mélangeant, par personne, 1/2 cs d’huile d’olive vierge extra, 1/2 cs de mayonnaise et 1/2 cs de jus de citron. Salez et poivrez. Ajoutez le céleri, le concombre et la pomme à la vinaigrette, puis mélangez le tout.
Tip: Bleekselderij zit bomvol vitamine A en C, en calcium. Lekker in dit gerecht, in soep, risotto of als snack met een dip. Naast de bleekselderij zit er ook veel vitamine A in de wortel.
Enfournez les petits pains 6 à 8 minutes. Émiettez le danablu ou coupez-le en petits dés. Mélangez la roquette et la mâche, le danablu, les raisins secs et noix concassées à la vinaigrette. Remuez bien, puis salez et poivrez si vous le souhaitez
Tip: Voeg extra aroma toe aan de walnootjes door ze kort mee te roosteren met de ciabatta's in de oven. Pas wel op dat ze niet verbranden!
Servez la salade sur les assiettes et accompagnez-la du petit pain.