Volkoren tortilla's met pittig gekruide bloemkool
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren tortilla's met pittig gekruide bloemkool

Volkoren tortilla's met pittig gekruide bloemkool

met avocado en zoetzure rodekool

In dit recept bereid je de bloemkool alsof het vlees is - gewenteld in pikante kruiden en niet te lang gebakken voor de perfecte crunch. De pinda's en avocado zorgen voor de nodige eiwitten!

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Bloemkool

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

50 gram

Gesneden rode kool

2 stuk(s)

Bruine tortilla

⅓ stuk(s)

Avocado

15 gram

Pikante honingpinda's

40 gram

Labne

Zelf toevoegen

1.5 el

Wittewijnazijn

¾ tl

Suiker

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)601 kcal
Energie (kJ)2515 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers19 g
Vezels11.3 g
Eiwitten18 g
Zout1 g

Benodigdheden

Grote wok of hapjespan
Deksel
Kom
Aluminiumfolie

Instructies

Cuire les condiments
1

Préchauffez le four à 200degrés. Coupez les bouquets de chou-fleur en toutes petites fleurettes et les tiges en morceaux. Faites chauffer 1/2cs d’huile d’olive par personne dans le wok ou la sauteuse. Ajoutez 1/3 du sachet d’épices mexicaines par personne et une pincée de sel, puis faites cuire le tout 2minutes.

Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor onder andere gezonde darmen.

Étuver le chou-fleur
2

Ajoutez le chou rouge râpé et 3cs d’eau par personne, puis laissez mijoter 12 à 16minutes à couvert. Retirez le couvercle de la sauteuse ou du wok et poursuivez la cuisson 5minutes. Salez et poivrez.

Tip: Doordat je minder vet gebruikt en droge kruiden toevoegt, kan dit sneller aanbranden. Gebruik daarom een pan met goede aanbaklaag en roer tussendoor regelmatig.

Préparer le chou rouge aigre-doux
3

Dans le bol, mélangez 1,5cs de vinaigre de vin blanc et 3/4cc de sucre par personne ainsi qu’une pincée de sel. Ajoutez le chou rouge, mélangez et laissez bien pénétrer jusqu’au service.

Tip: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoger scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?

Réchauffer les tortillas
4

Enveloppez les tortillas dans une feuille d’aluminium et réchauffez-les 5minutes au four.

Tip: Wist je dat dit gerecht de helft van de ADH vezels bevat? Dat komt door de bruine tortilla's, aangevuld door de 300 g groente. Vezels zijn goed voor je darmflora, en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels lekker lang verzadigd.

Couper l’avocat
5

Coupez l’avocat en deux, séparez les deux moitiés et retirez le noyau. Taillez la chair en fines tranches et retirez-les de la peau à l’aide d’une cuillère. Concassez les cacahuètes caramélisées piquantes.

Servir
6

Garnissez les tortillas de chou rouge aigre-doux, de chou-fleur et d’avocat. Parsemez-les ensuite des cacahuètes et du lebné, puis roulez-les.

Tip: Heb je nog groenten over? Meng ze en schep ze naast de tortilla op het bord.