Skip to main content
Verse pappardelle met gekonfijte kip
Verse pappardelle met gekonfijte kip

Verse pappardelle met gekonfijte kip

met paddenstoelen en pesto-roomsaus

Met de rijke smaken van dit gerecht waan je je zo in een restaurant. We hebben je het meeste werk uit handen genomen door de kip alvast te konfijten. Met deze kooktechniek wordt het vlees langzaam gegaard in eigen vet, waardoor het lekker mals is.

Allergenen:
Ei
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gekonfijte kippendij

30 gram

Rucola en veldsla

125 gram

Verse pappardelle

(Bevat: Ei, Gluten)

25 gram

Groene pesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Noten)

10 gram

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

100 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¼ tl

Honing

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

¼ tl

Mosterd

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)5125 kJ
Energie (kcal)1225 kcal
Vetten80 g
waarvan verzadigd36.3 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers6 g
Vezels6 g
Eiwitten47 g
Zout1 g

Benodigdheden

Bakplaat
Bakpapier
Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Kippendij bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de gekonfijte kippendij met het vel naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bak 15 – 18 minuten in de oven, tot de kippendij goudbruin is. Laat de kippendij vervolgens afkoelen tot je hem aan kunt raken zonder je vingers te verbranden.

Snijden
2

Snijd de verse dille zeer fijn. Verhit ruim water in een pan met deksel voor de pappardelle.

Vinaigrette maken
3

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de wittewijnazijn, de mosterd en de honing met peper en zout tot een vinaigrette. Meng er de salademix en het grootste deel van de dille doorheen.

Champignons bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan. Bak de champignons 4 – 6 minuten aan op middelhoog vuur. Voeg daarna per persoon 100 ml slagroom en 1 tl witte wijnazijn toe. Laat de saus op zacht vuur inkoken tot de gewenste dikte. Voeg de verse pappardelle toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 6 – 8 minuten gaar. Roer regelmatig. Giet af en bewaar een wat van het kookvocht.

Pasta mengen
5

Pluk met een vork het vlees van de kippendij. Voeg de kip, de pappardelle en de groene pesto toe aan de koekenpan met champignons. Schep goed om en verhit nog 1 minuut op middelhoog vuur.

Serveren
6

Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de overige dille. Verdeel de salade naast de pasta.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Double veggie - Flammkuchen met mozzarella en courgette

Double veggie - Flammkuchen met mozzarella en courgette

met een frisse salade met extra groenten en olijven
Quiche lorraine

Quiche lorraine

met prei, spek, zure room en kaas
Kippenpastei met prei, champignons en rozemarijn

Kippenpastei met prei, champignons en rozemarijn

met zelfgemaakte ragout en een tomatensalade
Vegetarische hamburger met truffelmayonaise

Vegetarische hamburger met truffelmayonaise

met brioche broodje, aardappeltjes uit de oven en een salade
Coq au vin met zilveruitjes en champignons

Coq au vin met zilveruitjes en champignons

met rode wijn, aardappelpuree en een gemengde salade
Banaanpannenkoeken

Banaanpannenkoeken

met kaneel en honing
Rigatoni al forno met drie soorten kaas

Rigatoni al forno met drie soorten kaas

met linzen, rucola en veldsla
Mini-trifle met vanillemuffin

Mini-trifle met vanillemuffin

Met vanille-yoghurt, gebakken appel en amandel
Plaattaart met champignons en prei

Plaattaart met champignons en prei

met ricotta en emmentaler
Scandinavische salade met koolvis

Scandinavische salade met koolvis

met lollo biondo, verse dille en gebakken aardappelen
Zalmfilet uit de oven met haricots verts

Zalmfilet uit de oven met haricots verts

met feta-bietensalade en rozemarijnkrieltjes
Wildzwijnburger met saus van pikante uienchutney

Wildzwijnburger met saus van pikante uienchutney

met zoete aardappel-wortelpuree, rucola en veldsla
Veggie + protein - Zoete-aardappelstamppot met kruidenkaasblokjes

Veggie + protein - Zoete-aardappelstamppot met kruidenkaasblokjes

met veldsla, rucola en pecanstukjes
Wildstoof met tarte tatin van gekleurde wortel

Wildstoof met tarte tatin van gekleurde wortel

met knolselderijpuree en peersalade
Varkensworstjes in honing-mosterdmarinade

Varkensworstjes in honing-mosterdmarinade

met rozemarijnkrieltjes, broccoli en spitskool
Gepaneerde witte kaas met patatjes

Gepaneerde witte kaas met patatjes

met salade van puntpaprika
Penne met warmgerookte zalm

Penne met warmgerookte zalm

in romige prei-spinaziesaus met dille en citroen
Veggie + protein - Orzo met gekonfijte kippendij als extra

Veggie + protein - Orzo met gekonfijte kippendij als extra

met broccoli, pecorino en verse citroentijm
Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

met prei, courgette en verse dille

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Shakshuka curry met witte kaas

Shakshuka curry met witte kaas

in kruidige kokossaus met pita, spinazie en venkel
Gentse waterzooi met kippendij

Gentse waterzooi met kippendij

met wortel, bleekselder en prei
Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

met kaas, prei, courgette en dille
Varkenshaas met spekjes en gnocchi

Varkenshaas met spekjes en gnocchi

in champignonroomsaus met Parmigiano Reggiano
Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

met koriander, radijs en rode peper
Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

met mangoketchup en regenboogkoolsla
Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

met zure-roomsaus en en Surinaamse kruiden
BBQ-tempehburrito’s  met smashed avocado

BBQ-tempehburrito’s met smashed avocado

met tomaat-maissalsa, kruidige rijst en koriander
Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

met verborgen groenten voor kinderen: wortel, pompoen en ui
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

met kruidige rijst en zonnebloempitten
Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

met sugarsnaps en zoetzure groenten
Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

met sriracha-mayo, zwart sesamzaad en zoetzure radijsjes
Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

met frisse sperziebonen, citroenpartjes en zelfgemaakte saus
Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met mini-romatomaten, komkommer en mais
Salade met garnalen en avocado

Salade met garnalen en avocado

met romige groene saus, verse kruiden en zoetzure ui
Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

met bospaddenstoelenpesto en gegratineerde volkoren ciabatta
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui