Wildzwijnburger met saus van pikante uienchutney
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wildzwijnburger met saus van pikante uienchutney

Wildzwijnburger met saus van pikante uienchutney

met zoete aardappel-wortelpuree, rucola en veldsla

Vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn, dat net als het varken een omnivoor is.

Labels:
Familie
Caloriebewust
Extra groente
Klimaatbewust
Allergenen:
Soja
Tarwe
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Wildzwijnburger

(Bevat Soja, Tarwe, Mosterd)

2 stuk(s)

Wortel

150 gram

Zoete aardappel

40 gram

Rucola en veldsla

40 gram

Pikante uienchutney

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)665 kcal
Energie (kJ)2782 kJ
Vetten32.9 g
waarvan verzadigd12.3 g
Koolhydraten62.9 g
waarvan suikers34.1 g
Vezels12.4 g
Eiwitten23.2 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Saladekom
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Snipper de ui. Was of schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in blokjes. Zet de zoete aardappelen en wortel onder water in een pot met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Burger bakken
2

Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de wildzwijnburger 2 - 4 minuten per kant. Haal daarna de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

Saus maken
3

Voeg de ui toe aan dezelfde pan. Verlaag het vuur en laat de ui 4 - 5 minuten sudderen, of tot hij zacht is. Voeg de uienchutney en per persoon: 100 ml water en 1/4 runderbouillonblokje toe aan de pan. Meng goed door en laat de saus nog 3 - 4 minuten zachtjes pruttelen zodat hij indikt (zie Tip). 

Tip: Vind je de saus nog wat te dun? Zet het vuur dan de laatste 2 minuten hoog.

Salade maken
4

Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng de sla door de dressing.

Puree maken
5

Stamp de zoete aardappel en wortel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met 1/2 tl mosterd per persoon, peper en zout. 

Serveren
6

Verdeel de puree over de borden. Leg de wildzwijnburger op de puree en giet de saus eroverheen. Serveer de salade ernaast.