Het visvlees van koolvis is iets zachter dan dat van de meeste witvissoorten. Koolvis heeft bovendien een rijke vissmaak en bevat veel eiwitten, vitamine D, vitamine B en selenium.
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
500 gram
Vastkokende aardappelen
1 bos(sen)
Radijs
½ stuk(s)
Komkommer
5 gram
Verse dille
(Kan bevattenSelderij)½ stuk(s)
Ui
1 krop(pen)
Lollo biondo
2 stuk(s)
Koolvisfilet zonder huid
(BevatVis)1 el
Olijfolie
2 tl
Wittewijnazijn
1 tl
Honing
1 el
Extra vierge olijfolie
6 tl
Mosterd
1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de radijs in dunne plakken. Snijd de komkommer in plakjes. Hak de dille grof en snipper de ui. Snijd de lollo biondo fijn.
Meng in een saladekom de wittewijnazijn, honing, extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd per persoon tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng vervolgens de radijs, komkommer, ui, lollo biondo en de dille door de dressing.
Dep de koolvis droog met keukenpapier. Smeer beide kanten van de koolvis goed in met de overige mosterd – gebruik je handen of een kwastje. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de koolvis 5 – 6 minuten rondom krokant, of tot die gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden. Meng met de gebakken aardappelen en leg de koolvis met mosterd erop.