Skip to main content
Tomaten-groentesoep met zelfgemaakte kaasstengels
Tomaten-groentesoep met zelfgemaakte kaasstengels

Tomaten-groentesoep met zelfgemaakte kaasstengels

met zure room en basilicumcrème

Vandaag maak je gemakkelijk zelf kaasstengels door 2 repen bladerdeeg om elkaar te draaien. Als er een kleine kok in huis is, kun je deze vragen om te helpen!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

10 ml

Basilicumcrème

25 gram

Zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Laurierblad

100 gram

Italiaanse groentemix

(Kan bevatten: Selderij)

100 gram

Passata

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

½

Tomatenpuree

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

250 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4161 kJ
Energie (kcal)995 kcal
Vetten61.9 g
waarvan verzadigd29.6 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers32.2 g
Vezels10.2 g
Eiwitten19.6 g
Zout6.3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Soeppan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Haal het bladerdeeg pas uit de koelkast als je deze gaat gebruiken. Dit voorkomt dat het bladerdeeg gaat plakken. 

Kaasstengels maken
2

Snijd het bladerdeeg in twee gelijke helften. Verdeel over de ene helft de geraspte belegen kaas en de tijm. Breng op smaak met peper en zout. Leg de andere helft van het deeg erop en druk voorzichtig aan. Snijd het bladerdeeg in repen van 2 cm. Pak een reep aan beide uiteinden vast en draai één uiteinde voorzichtig een paar keer om, zodat er een gedraaide kaasstengel ontstaat. Herhaal dit tot alle repen gedraaid zijn. Leg de kaasstengels op een bakplaat met bakpapier en bak 13 - 15 minuten in de oven.

Soep bereiden
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppot op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut. Voeg de groentemix en tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens de passata en tomatenblokjes toe en bak 1 - 2 minuten verder. Voeg per persoon: 250 ml water en 1 tl honing toe. Voeg tot slot het laurierblad en de Siciliaanse kruidenmix toe, verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pot en laat de soep, afgedekt, 15 - 20 minuten zachtjes koken op laag vuur.

Soep afmaken
4

Haal het laurierblad uit de pan. Proef de soep en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel meer water toe als je de soep wilt verdunnen.

Weetje: Wist je dat deze maaltijd meer dan 400 gram groente bevat per portie? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.

Soep garneren
5

Haal de soeppot van het vuur. Verdeel de soep over diepe borden of soepkommen. Garneer de soep met de basilicumcrème en de zure room.

Serveren
6

Serveer de tomaten-groentesoep met de kaasstengels (zie Tip).

Tip: Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de helft van de kaasstengels en bewaar de rest voor de lunch bij een soep of salade de volgende dag.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Parelcouscous salade met gegrilde kip

Parelcouscous salade met gegrilde kip

met komkommer, paprika en honing-mosterddressing
Foccacia met mozzarella en gegrilde groenten

Foccacia met mozzarella en gegrilde groenten

met basilicum-mayonaise, aardappelpartjes en frisse salade
Veggie + protein - Kruidige couscous met halloumi

Veggie + protein - Kruidige couscous met halloumi

met limoen-knoflookolie en yoghurt
Kruidige couscous met halloumi

Kruidige couscous met halloumi

met limoen-knoflookolie en yoghurt
Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's
Parelgerst met spruitjes en kerrie

Parelgerst met spruitjes en kerrie

met rucola, hazelnoten en witte kaas
Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's
Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

met rijst en cashewnoten
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Oosterse kipgehaktballetjes in tomaten-kokossaus

Oosterse kipgehaktballetjes in tomaten-kokossaus

met spinazie en witte rijst
Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

met sperziebonen en geschaafde amandelen
Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

met broccolini, gekleurde wortel en citroenmelissesaus

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Veggie kaasschnitzel in salieboter met parelcouscous

Veggie kaasschnitzel in salieboter met parelcouscous

met citroenmayonaise, pompoen en pastinaak
Kipworstjes met spaghetti in pesto-roomsaus

Kipworstjes met spaghetti in pesto-roomsaus

met champignons, prei en Italiaanse kruiden
Pizza met sticky harissa-aubergine, boerenkool en mozzarella

Pizza met sticky harissa-aubergine, boerenkool en mozzarella

met gekaramelliseerde ui en ras el hanout
Tournedos met hollandaisesaus

Tournedos met hollandaisesaus

met kruidenkrieltjes, salade en honing-mosterddressing
Cheesy tortilla-ovenschotel met kip en zure room

Cheesy tortilla-ovenschotel met kip en zure room

met volkoren tortilla's, tomatensalsa en mais
Grote scampi's met verse tagliatelle

Grote scampi's met verse tagliatelle

in pikante tomatensaus met Brandt & Levie-varkensworst
Brandt & Levie-varkensworst met stoemp en witte kaas

Brandt & Levie-varkensworst met stoemp en witte kaas

met verborgen groenten voor kinderen: prei, wortel en ui
Wildzwijn-bolognese met gnocchi en Grana Padano

Wildzwijn-bolognese met gnocchi en Grana Padano

met spekreepjes, rode wijn en kleine rucolasalade
Kip in harissa-granaatappelsaus met amandelschaafsel

Kip in harissa-granaatappelsaus met amandelschaafsel

met kruidige bulgur, courgette en verse munt
Zalmfilet in romige knoflooksaus

Zalmfilet in romige knoflooksaus

met knolselderpuree en knapperige witloofsalade
Bulgogibowl met steak

Bulgogibowl met steak

met rijst, sesam-koolsla en gomasio
Bulgogi stir-fry met noedels en kalkoenfilet

Bulgogi stir-fry met noedels en kalkoenfilet

met lente-ui en zwart sesamzaad
Romige masala linzensoep met naan

Romige masala linzensoep met naan

met kruidige yoghurtsaus, kokosmelk en amandelschaafsel
Romige lasagne met venkel en prei

Romige lasagne met venkel en prei

met vers basilicum, Italiaanse kaas en oregano
Sweet & sticky kip met gomasiobroccoli

Sweet & sticky kip met gomasiobroccoli

met knoflook-gemberrijst en gefrituurde uitjes
Pasta caprese met serranoham

Pasta caprese met serranoham

met rode pesto en pompoenpitten
Zalm met krieltjessalade

Zalm met krieltjessalade

met appel, venkel en dille
Pita's met BBQ-kip en komkommer-koolsla

Pita's met BBQ-kip en komkommer-koolsla

met verse kruiden, gebakken ui en puntpaprika
Kipfilethaasjes met sticky appelsiensaus

Kipfilethaasjes met sticky appelsiensaus

met patatjes met rozemarijn en geroosterde broccoli
Hartige pie van gemengd gehakt met BBQ-rub

Hartige pie van gemengd gehakt met BBQ-rub

met wortel, tomaat en bleekselder