Spinazie-aardappelpuree met spek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spinazie-aardappelpuree met spek

Spinazie-aardappelpuree met spek

met gebakken witte kool en Aziatisch geïnspireerde saus

Wist je dat pinda's rijk zijn aan vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium draagt bij aan de vorming van botten en spieren.

Labels:
Familie
Allergenen:
Soja
•Tarwe
•Sesamzaad
•Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

2 stuk(s)

Speklap

50 gram

Spinazie

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

5 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

50 gram

Gesneden ui

1.5 tl

Paprikapoeder

100 gram

Gesneden witte kool

Zelf toevoegen

1 el

[Zoutarme] sojasaus

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] boter

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3548 kJ
Energie (kcal)848 kcal
Vetten55.8 g
waarvan verzadigd22.2 g
Koolhydraten50.6 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels12.6 g
Eiwitten32.8 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Bord
•Hapjespan
•Large Frying Pan
•Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Zet de aardappelen onder water in een pot met deksel en kook in 12 - 15 minuten gaar.
  • Voeg 1 minuut voor het einde de spinazie toe en kook mee.
  • Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en houd afgedekt warm.
Witte kool bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan met deksel op hoog vuur en bak de ui en witte kool 4 - 6 minuten.  
  • Schep de Koreaanse kruidenmix en het paprikapoeder op een bord en bedek de speklap met de kruiden.
  • Verhit een pan op hoog vuur en bak het spek in 2 - 3 minuten per kant gaar.
Puree maken
3
  • Voeg de zoete Aziatische saus en 1 el sojasaus per persoon toe aan de ui en witte kool en laat 1 - 2 minuten zonder deksel indikken op middelhoog vuur.
  • Stamp de aardappelen en spinazie met de boter, mosterd en een scheutje melk of het achtergehouden kookvocht. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de puree over de borden.
  • Leg de ui en witte kool erop en besprenkel met de achtergebleven saus uit de pan.
  • Leg de speklappen ernaast en garneer met de pinda's.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.