NIEUW! Ontdek elke maand een nieuw thema met de lekkerste recepten. In juli staat de barbecue centraal. Geniet optimaal van de lange zomeravonden met elke week een speciaal barbecue-recept. Regen op komst? Dan kun je dit recept ook gewoon in de keuken bereiden. Spareribs zijn op hun best van de barbecue. Het rokerige aroma dat de barbecue aan het vlees geeft, kun je nou eenmaal moeilijk evenaren in de keuken. De ribs in jouw box zijn al voorgegaard, dus over de garing hoef jij je geen zorgen te maken. Bereid je maar voor op heerlijk mals vlees dat haast van het bot valt!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Pofaardappel
½ stuk(s)
Mini-watermeloen
5 gram
Verse munt en bieslook
50 gram
Feta
½ stuk(s)
Voorgegaarde sparerib
½ stuk(s)
Courgette
20 gram
Groene pesto
25 gram
Biologische zure room
1 el
Witte balsamicoazijn
¼ el
Roomboter
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de aardappelen met schil, afgedekt, in 10 minuten beetgaar. Haal uit de pan en prik met een vork een paar gaatjes in de aardappelen.
Halveer de watermeloen en snijd in parten. Verwijder de schil en snijd in blokjes. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd in reepjes. Verbrokkel de feta en bewaar apart. Meng de watermeloen en munt in een saladekom en breng op smaak met 1 el witte balsamicoazijn per persoon, peper en zout.
Leg de aardappel op een vel aluminiumfolie, bestrooi met wat zout en leg op iedere aardappel 1/4 el roomboter. Vouw goed dicht en bak 45 – 55 minuten in de oven. Zorg ervoor dat de spareribs ook nog in de oven passen.
Leg de spareribs op een bakplaat met bakpapier en verwarm de laatste 20 minuten mee met de pofaardappel.
Rasp de courgette en meng de courgette met groene pesto. Verhit een grill-of koekenpan op middelmatig vuur en bak de courgetterasp 4 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een beetje olijfolie toe als de courgette aanbakt. Snijd ondertussen de bieslook fijn.
Leg de spareribs en de pofaardappelpakketjes op de borden. Vouw de pofaardappelpakketjes iets open (pas op: er komt hete stoom uit!) en schep de zure room erop. Garneer met de bieslook. Leg de gebakken courgetterasp ernaast. Garneer de watermeloensalade met de feta en serveer ernaast.