Tomatenrijst met vegetarische balletjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomatenrijst met vegetarische balletjes

Tomatenrijst met vegetarische balletjes

met paprika, feta en verse oregano

Wist je dat onze rijst en granen verpakking nu gemaakt is van papier? Door de verpakking bij het papier weg te gooien, kan deze eenvoudig gerecycleerd worden!

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Krulpeterselie en oregano

85 gram

Witte langgraanrijst

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

85 gram

Gehacktballetjes van de Vegetarische Slager

1 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

200 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)862 kcal
Energie (kJ)3605 kJ
Vetten39 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers17 g
Vezels7.6 g
Eiwitten29 g
Zout5 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Couper
1

Préparez le bouillon. Coupez le poivron en petits dés. Émincez ou écrasez l’ail. Émincez l’oignon. Détachez les feuilles d’origan des brins et ciselez-les.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan een natriumarm bouillonblokje of gebruik de helft van het bouillonblokje met dezelfde hoeveelheid water. Garneer bij de laatste stap met de helft van de feta.

Préparer le riz à la tomate
2

Faites chauffer 1 cs d’huile d’olive par personne dans la sauteuse à feu moyen. Ajoutez-y le riz, l’oignon, l’ail et les dés de poivron. Faites sauter le tout 2 à 3 minutes. Ajoutez ensuite le bouillon, les cubes de tomate et l’origan. Portez à ébullition à couvert. Laissez mijoter doucement 15 à 18 minutes, jusqu’à ce que le riz ait absorbé tout le liquide et soit cuit.

Cuire les boulettes
3

Pendant ce temps, faites chauffer 1 cs d'huile d’olive par personne dans la poêle et faites-y cuire les boulettes végétariennes 6 minutes, ou jusqu’à ce qu'elles bien cuites à l’intérieur.

Tip:

Couper
4

Coupez les tomates prunes en quatre. Ciselez le persil frisé. Émiettez la feta.

Tip: Wist je dat tomaten, vers of uit blik, rijk zijn aan vitamine A, C, E én lycopeen? Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Apprêter le riz à la tomate
5

Retirez la sauteuse avec le riz à la tomate du feu et incorporez-y les quartiers de tomates prunes et la moitié du persil. Salez et poivrez.

Servir
6

Servez le riz à la tomate sur les assiettes. Accompagnez-le des boulettes végétariennes. Garnissez du reste du persil et de la feta.