HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconZoete Aardappelsalade Met Mediterrane Kipfilet
topBanner
Zoete aardappelsalade met mediterrane kipfilet

Zoete aardappelsalade met mediterrane kipfilet

met chorizo, zure room en courgette

Lees meer

Wist je dat de zoete aardappel meer betacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel.

Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Rode ui

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Courgette

2 stuk(s)

Tomaat

50

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Chorizoblokjes

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

2 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden en knoflook

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2104 kJ
Energie (kcal)503 kcal
Vetten18.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers21.0 g
Vezels7 g
Eiwitten35 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Grote hapjespan met deksel
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel voor de zoete aardappel. Schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Kook de zoete aardappel 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de chorizoblokjes in 5 - 6 minuten knapperig.

2

Snijd de rode ui in halve ringen. Halveer de courgette in de lengte en snijd in repen. Snijd vervolgens in blokjes. Voeg 1/2 el roomboter per persoon toe aan een grote hapjespan met deksel en bak de Mexicaanse kruiden samen met de courgetteblokjes en de rode ui 1 minuut of totdat hij begint te geuren. Voeg de kipfilet toe en bak 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten afgedekt, of tot de kipfilet gaar is (zie Tip).

3

Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een grote saladekom de zure room, de peterselie, de tomatenblokjes, peper en zout. Haal de chorizoblokjes uit de pan en voeg toe aan de saladekom. Voeg ook de chorizo-olie uit de pan toe.

4

Haal de kipfilet uit de pan en snijd schuin in dunne plakjes. Voeg de zoete aardappel, courgette, rode ui en overige jus toe aan de saladekom. Breng goed op smaak met peper en zout en meng goed. Verdeel de aardappelsalade over de borden en serveer met de kipfiletplakjes.