Spaghetti in tonijn-tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti in tonijn-tomatensaus

Spaghetti in tonijn-tomatensaus

met paprika, olijven en kappertjes

De vissers van Fish Tales vangen hun tonijn zodat de oceaan zo min mogelijk wordt belast - één voor één met hengel en lijn.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode paprika

¼ stuk(s)

Ui

3 stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Spaghetti

½ blik(ken)

Kerstomaten in blik

½ blik(ken)

Tonijn in water

(Bevat Vis)

5 gram

Vers basilicum

15 gram

Olijf-kappertjesmix

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)593 kcal
Energie (kJ)2480 kJ
Vetten15 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers15 g
Vezels9.3 g
Eiwitten30 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Sieb

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti.
  • Snijd de paprika in dunne reepjes en de ui in dunne halve ringen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in hapjespan en bak de knoflook, ui en paprika 2-3 minuten op middelhoog vuur.
Cherrytomaten toeveogen
2
  • Kook de spaghetti, afgedekt, in 8 - 10 minuten al dente in de pan met deksel. Giet daarna af, maar bewaar wat van het kookvocht.
  • Voeg ondertussen de cherrytomaten uit blik toe aan de hapjespan met de paprika. Roer goed door en laat 8 - 10 minuten pruttelen.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 250 gram groente, meer vitamine C dan de ADH én is het ook lekker snel klaar.

Saus afmaken
3
  • Laat de tonijn in een zeef uitlekken.
  • Snijd het basilicum in reepjes.
  • Hak de olijven en kappertjes fijn.
  • Voeg de tonijn, olijven, kappertjes, helft van het basilicum, 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en 25 ml kookvocht per persoon toe aan de tomatensaus. Roer vervolgens de spaghetti erdoor.
  • Meng goed en voeg eventueel extra kookvocht toe als de spaghetti te droog is.
Serveren
4
  • Verdeel de spaghetti over diepe borden.
  • Garneer met de geraspte Italiaanse kaas en het overige basilicum.