BestellenCadeaubon
Schelvis met bieslooksaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Schelvis met bieslooksaus

Schelvis met bieslooksaus

met gebakken aardappeltjes en wortel uit de oven

Wist je dat jouw spijsvertering je alles vertelt over je gezondheid? Een goede spijsvertering begint bij het eten van voldoende vezels en daar zetten we ons met de Maag Lever Darm Stichting voor in. Dit recept is dus een goede keuze!

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Schelvisfilet

(Bevat Vis)

4 stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2496 kJ
Energie (kcal)597 kcal
Energie (kJ)2496 kJ
Energie (kcal)597 kcal
Vetten27.6 g
Vetten27.6 g
waarvan verzadigd5 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten55 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers15.3 g
waarvan suikers15.3 g
Vezels14.2 g
Vezels14.2 g
Eiwitten26.8 g
Eiwitten26.8 g
Zout0.8 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de wortel in de lengte in kwarten. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in lange, smalle partjes.

Tip: Wist je dat dit gerecht door de wortels rijk is aan vitamine A? Deze vitamine is belangrijk voor de groei, je afweersysteem en gezonde ogen. Daarnaast is dit gerecht laag in zout en rijk aan vezels.

Aardappel bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de partjes, afgedekt, 30 - 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Roosteren
3

Meng in een grote kom de wortel met 1 el olijfolie per persoon. Verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier en breng op smaak met peper en zout. Bak 20 – 25 minuten in de oven (zie Tip). Schep halverwege om en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. De wortel is klaar wanneer de puntjes donker beginnen te kleuren en de binnenkant zacht is.

Tip: De oventijd van de wortel kan langer zijn als je een combi-oven of elektrische oven gebruikt. Prik erin met een vork. Gaat dit makkelijk? Dan zijn ze gaar.

Bieslooksaus maken
4

Snijd of knip ondertussen de verse bieslook fijn. Meng in een kleine kom de volle yoghurt, de bieslook en 1/2 tl mosterd per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Met yoghurt maak je een fris en gebalanceerd sausje - rijk aan calcium en vitamine B2, maar laag in calorieën!

Saus opwarmen
5

Dep tegen het einde van de oventijd de schelvis droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de schelvis 2 – 3 minuten per kant, of tot hij gaar is. Haal de vis uit de koekenpan en breng op smaak met peper en zout. Roer de bieslooksaus door de olie in de pan.

Serveren
6

Verdeel de wortel en aardappelen over de borden. Leg de schelvis ernaast en serveer met de bieslooksaus.