Skip to main content
Pitabroodje met mediterrane kikkererwtensalade
Pitabroodje met mediterrane kikkererwtensalade

Pitabroodje met mediterrane kikkererwtensalade

met yoghurt-tahinsaus en verse peterselie

Wist je dat kikkererwten van alle peulvruchten wel 4 - 5 keer meer vitamine E bevatten?

Labels:
Veggie
Allergenen:
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 blik(ken)

Kikkererwten

⅓ zakje(s)

Ras el hanout

100 gram

Gekleurde cherrytomaten

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

⅓ stuk(s)

Komkommer

5 gram

Verse bladpeterselie

¼ stuk(s)

Citroen

½ zakje(s)

Za'atar

1 stuk(s)

Pitabroodje

50 gram

Yoghurt-tahinsaus

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

¾ el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)616 kcal
Energie (kJ)2575 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers12 g
Vezels10.7 g
Eiwitten19 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Sieb
Koekenpan
Vergiet
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Kikkererwten bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef of vergiet.
  • Meng de kikkererwten in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl ras el hanout. Breng op smaak met zout.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kikkererwten 4 - 6 minuten.

Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Snijden
2
  • Halveer ondertussen de cherrytomaten.
  • Snijd de rode puntpaprika in dunne reepjes en de komkommer in kleine blokjes.
  • Hak de bladpeterselie fijn.
  • Snijd de citroen in 2 partjes per persoon.
Dressing maken
3
  • Meng per persoon: 1/4 el olijfolie, 1/2 tl za'atar en wat zout in een kleine kom en smeer over de pita
  • Bak de pita 4 - 5 minuten in de oven.
  • Meng in een kom de yoghurt-tahinsaus met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl za'atar. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een grote saladekom de kikkererwten met de cherrytomaten, puntpaprika, komkommer, de helft van de bladpeterselie en de helft van de tahin-dressing.

Tip: Je serveert dit gerecht met yoghurt-tahinsaus. Tahin is een pasta, net zoals pindakaas, maar dan gemaakt van sesamzaad. Het is rijk aan calcium, ijzer en gezonde vetten.

Serveren
4
  • Snijd de pita open en vul met de kikkererwtensalade.
  • Serveer de rest van de salade erbij en besprenkel met de overgebleven dressing.
  • Garneer met de overige bladpeterselie en de citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Warme krieltjessalade met zongedroogde tomaten, hazelnoten en grana padano

Warme krieltjessalade met zongedroogde tomaten, hazelnoten en grana padano

Een goedgevulde maaltijdsalade met frisse citroen
Warmgerookte zalm met pastinaak en citroen

Warmgerookte zalm met pastinaak en citroen

Met gigli, een pastasoort die oorspronkelijk uit Florence komt
Gigli met warmgerookte zalm, verse dille en citroen

Gigli met warmgerookte zalm, verse dille en citroen

Un vrai régal !
Fettuccine met roomsaus en serranoham

Fettuccine met roomsaus en serranoham

Met champignons en citroen
Orzo-risotto met kabeljauw

Orzo-risotto met kabeljauw

Met spekjes, citroen en tijm
Orzo-risotto met kabeljauw, spekjes, citroen en tijm

Orzo-risotto met kabeljauw, spekjes, citroen en tijm

Avec des lardons, du citron et du thym
Vegetarische groentepaella met bonen, olijven en citroen

Vegetarische groentepaella met bonen, olijven en citroen

Avec des haricots rouges, des olives et du citron
Gevulde portobello met geitenkaas en gekarameliseerde rode ui

Gevulde portobello met geitenkaas en gekarameliseerde rode ui

Met lauwwarme salade van krieltjes, peultjes en linzen
Kabeljauwfilet met stamppot en gesmoorde prei

Kabeljauwfilet met stamppot en gesmoorde prei

Met veldsla en hazelnoten
Kabeljauwfilet met Italiaanse broodsalade

Kabeljauwfilet met Italiaanse broodsalade

Met tomaat, citroen en basilicum
Gevulde pita met geroosterde aubergine

Gevulde pita met geroosterde aubergine

Met gekookt ei, salade en tahinsaus
Fettuccine met gekleurde tomaten en feta

Fettuccine met gekleurde tomaten en feta

Met verse kruiden, olijven en kappertjes
Krokante witvis met pesto-gnocchi

Krokante witvis met pesto-gnocchi

Met havermout, courgette en citroen
Aubergine met yoghurt-tahinsaus

Aubergine met yoghurt-tahinsaus

Met tomaat, feta en spiegelei
Gebakken zeebaars met citroenroomsaus

Gebakken zeebaars met citroenroomsaus

Met aardpeer en krieltjes
Gebakken kabeljauw met ratatouille

Gebakken kabeljauw met ratatouille

Met gremolata en olijvenbrood
Geblakerde prei met varkensworst

Geblakerde prei met varkensworst

Met aardappelpuree en hazelnoten
Citroen-tijmkipfilet uit de oven

Citroen-tijmkipfilet uit de oven

Met gebakken krieltjes en snijbonen
Zomerse gnocchi met merguezworst

Zomerse gnocchi met merguezworst

Met citroen-ricottasaus, courgette en mini-romatomaten
Kip piccata met groene asperges en linguine

Kip piccata met groene asperges en linguine

Een Italiaans gerecht met kappertjes, citroen en peterselie

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen